28112016-img_0792

Det där var igår, när jag och barnen var på väg ut genom dörren.

En smärre svettning för morsan innan alla är påpälsade, alltså. Den minsta kläddes först och hann inte hamna i vagnen förrän hon slog igen sina blå där mitt på hallgolvet.28112016-img_0789Lilla Juniflickan.
28112016-img_0794

En Eloge till alla Förskolefröknar som klär på en sisådär hurmångabarnsomhelst innan dom själva går ut genom dörren. Hejja er!!

Jag var svettig innan jag ens hade börjat dra mina småttingar i vagnen igår, och då kan jag inte ens skylla på någon klä-på-fight, heller.
28112016-img_0798Snäppet svettigare blev det såklart när vi gick långrundan i snön som föll med faslig fart. Barnen sov så gott och jag jobbade på.28112016-img_0801Såg det såklart som ett bonusträningspass… jag räknar aldrig promenader som träningspass, men igår var det gränsfall; dubbelvagn på oplogade vägar, kilometrar efter varandra. En skön tur, vi hade ju inte bråttom liksom. Jag gillar att kämpa lite. Älskar att känna mig stark. Och det där är ju liksom lyx-kämpan. Självvalt, menar jag. Kidsen sov sig igenom handlingen och mammans stånkande hemåt också. Till slut var vi hemma, rödrosiga och med god luft i lungorna.28112016-img_0800Jag tog mig en välförtjänt stund på sofflocket sedan… en sån där ni vet, när det är knäpptyst i köket, jag hade tänt ljus överallt och satt med en rykande varm kaffekopp. Visste att barnen hade det hur-gott-som-helst där dom sov. Och själv, mådde jag precis sådär prima, jag med.

Och vips var det tisdag, ja!

Och det där ut-genom-dörren-scenariot har avverkats ännu en gång. Denna gång för att ta oss till Föris med en lektaggad S. Men på morgonen åker vi, för det allra mesta ,rejserbilen dit… så nu sitter bara en lagomvarm mamma här hemma och sörplar kaffe och smider planer för dagen. Jag och Lillan passade på att svänga in på ”posten” på hemvägen för att hämta ut ett stort julklappspaket.

Planen för dagen?

Bland annat hinna slå in alla kalenderpaket och fixa ordning adventskalendern så den står så där jätteklar när S kommer hem. Gos med den lilla men mycket snuviga bäbisflickan. Ett trx-pass för mammakroppen. Och lite annat, sånt där vardagligt, ni vet. Låter som en finfin plan om jag får säga det själv.

Ha det så gott!

Lillafrun