02122016-img_0908

Någon öppnar sin ”Lucka 2”. Och någon annan tittar nyfiket på.

02122016-img_0922

”En buss!!” 

Som han direkt uppfann ett garage till. (Lådan den var i alltså). Och sen fick bussen åka med på äventyr…

02122016-img_0910”Ploga, ploga, ploga! Du är så tung, Juni!”
02122016-img_0911

”Juni? Ja måsse laga motorn. Vänta”.

(Bjossan lyfter upp hela lekpanelen, gör nån yvig manöver. Och dimper sedan tillbaka allt igen)

02122016-img_0924”De är ingen faara Juni, jag bara klämme dig. Sååja…”

(Bjossan tröstar genom att trycka in nappen och ge trasan…)

02122016-img_0927

Funkar!

Lillasyster börjar bli trött och bara väntar på att någon ska bädda ner henne i sköna vagnen. Man blir ju så fasligt trött av att leka. Särskilt med en lekledare med dubbeltempo! 02122016-img_0933
En oändligt älskad och schyst lekledare.

02122016-img_0934-2
Polarn och Pyret.

02122016-img_0935

Mannens och mina två stjärnor.

Igår;

Julkalendermorgon, paketöppning, torsdagsstädning, förislek, långpromenerande, lekleradegande, vispad-grädde-med-mango-ätande i finsoffan. Och sen, blev det kväll och en första decemberdag var till ända. Dock verkade våra barn vara som förtrollade igårkväll.. så busiga och vi-tänker-inte-sova-nu-mamma-och-pappa. Ja, särskilt Bjossan menar jag. Han kanske tog sig en föör lång nap på eftermiddagen. När klockan var 22 satt vi alla vid köksbordet och åt skinkmackor. Förutom Lillan då, som latjade i gåstolen som hon premiärade igår. Helknas men smygmysigt! Gott somnade vi, en efter en i en rasande fart, bara vi bäddade ner oss tillsammans i Storsängen.

Och nu har vi haft fredagmorgon som ni ser. Jag och barnen.

02122016-img_0902

Morgonbestyr!

Mannen åkte tiiidigt i morse och är iväg och föreläser idag. Kära nån, han har så många bollar i luften nu att jag knappt varken vet vart han är i landet, eller vad han gör för dagen. Jag tänker att det är huvudsaken att jag vet att han lever, har det bra samt när han kommer hem. Hah! <3
Vi andra tre är leeediga! Bjossan kom just och gav mig en stor kram. ”Taack mamma fö du gett mig en ny buss”. Han, som för en liten stund sedan serverade sin katt mat och vatten (jo, det är söligt när han gör det själv.. men det är det värt! precis skitgulligt och asbra med den mängden ”ansvar” som liten Miniman) …jag påminner honom någon matning ibland, och så går han själv till städskåpet där kattmatpåsen finns. Rejsar ut i hallen och häller upp. Tar andra lilla skålen och går iväg för att hämta vatten. Sen skvimper det vatten typ överallt innan allt slutar med att Sallykatten blir superglad och Minimannen exakt så stolt som du anar. ”Fääääälvklat ska du få mat, Sally!”

Kära nån, alltså. Ibland tror jag att hjärtat ska explodera.

Ha en fin fredag, alla ni!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4