05122016-img_1098

Det är tisdagmorgon.

Jag flyttar över den sovande bäbisen från hennes bilstol, till vagnen. Hon snusar vidare. Jag pustar ut efter att ha krånglat mig iväg till förskolan med två småttingar. Dom var inte krångliga. Bara kylan som hade gjort att bilens dörrar frusit igen. Det tog en mindre evighet att bara ta sig in i bilen, trots att jag var ut i morse och satte i värmarsladden. Men, allt bök var värt det när vi kom fram. Han som lekte som en galning tillsammans med morsan igår (vi var brandmän och byggde legovärldar och allt möjligt). Han, var idag så sugen på sina små vänner och blev så glad när vi kom fram.

Och stunden nu,  är inte så dum…

Hör tändstickan mot tändsticksasken. Tänder några ljus och slår mig ner vid köksbordet. Sätter mig på den där stolen som har ett mjukt, varmt och skönt fårskinn på sig. Lyssnar på kaffebryggaren och längtar efter det där kaffet som snart är klart.

En extra kopp behövs nog idag.

Det blev sent i natt. Som så många andra nätter. Jag älskar att vara uppe och påta, när precis alla sover. Och nu i juletid är det perfekt att sitta uppe och smygfixa med saker, sådär när bara månen och stjärnorna är vakna. Och Sallykatten och jag, förstås.

Och nu?

Jo. Jag tänkte dela med mig av ett juligt kakrecept. Det jag och Storebror testade häromdagen och gav alla våra tummar upp. Enkelt och så gott!04122016-img_1071 04122016-img_1076

Kardemummakakor!

– ett recept från Go’kvälls gulliga Maud!

INGREDIENSER

35 kakor

  • 150 grumsvarmt smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Finstöt kardemummakärnorna. Blanda dem sedan med socker, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. Finfördela det rumsvarma smöret i blandningen.

3. Rulla små kulor och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills kakorna fått fin färg.05122016-img_1099


05122016-img_1097

Ha det så gott!

 

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4