02012017-img_2676

Sådär startade vår Årets Första Måndag;

-med en otroligt sjusovande liten bäbisflicka som väcktes av sin Bjossa på mammans bevåg, kring 10…

02012017-img_2675

Gullefossingarna och småbenen, som stack fram lite väl mycket från pyjamasen. Efter frukost blev det utrensning ur lilla garderoben för J. Ännu en storlek urvuxen! Och jag och S hjälptes åt att laga lunchockså, till karlarna (mannen och Svärfar) som jobbade på övervåningen.

02012017-img_2687

Efter lunchen var vi ut hela familjen.

Jag och mannen tog barnen i varsin enkelvagn (ja, vi har typ en egen vagnhall. Ett par vagnar har vi ju köpt själva och ett par har vi fått av mina syrror. Skitlyxigt att kunna variera!) och knatade rundan. Jag och M konstaterade att vi var möra i kropparna efter helgen cyklande. Skönt!

02012017-img_2690

Det där ser ju alltid så vansinnigt skönt ut! Så glad att J också tycker om sin vagn så och att sova ute. Så bra på alla sätt.

Och sen?

02012017-img_2692

”Pappa, är det sant!?”

Den där lilla, lilla flickan som ju nu faktiskt är drygt 6 månader. Hon, fick för första gången smakis-äta något annat är mamma-mat. Och ni ser ju lyckan. Ja, hon älskade det. Jag kände mig både glad och hade ont i hjärtat, samtidigt. Mannen var dock 120 procent überpepp, den här gången också. Nu får han äntligen också mata, liksom.

02012017-img_2710

Och där, ligger något jag känner mig så nöjd över att ha hunnit med idag.

Jag för dagbok för båda barnen och fyller i såna där söta när-jag-var-liten-böcker. Det är faktiskt en riktig skatt! Men, det finns ju inte sådär överdrivet mycket tid till sånt där, så ofta hamnar dagboksanteckningar och sånt, typ på mobilen. Som när Minimannen säger något vansinnigt roligt och jag bara vill spara det, då springer jag oftast inte efter pennan utan rycker typ åt mig mobilen, trycker på diktafonen och babblar in vad han just sagt. Funkar fint som snus. Men idag ville jag få in allt i böckerna och skriva ut alla dom där dagboksanteckningarna till varje barn. Så nu är allt i fas. Hurra så härligt och så otroligt mysigt att sitta och läsa. Så, där blev jag lite försjunken ett tag.

02012017-img_2713

Sallykatten kände lugnet.

…plötsligt kikade älskade mamma och pappa in genom dörren med min önskade från-staden-leverans; superlim. 3 tuber till och med. Vilken grej! Maj gadd. Jag hade jagvetintehurmånga saker som jag sparat i ett skåp, som av en eller annan anledning inte var hela,  men som nu skulle kunna bli det igen. Tack päronen!

Och med det, råkade jag och S bli toksugna på att bara börja stöka och röja. Nipprigt när julen börjas tas in, och minst lika nipprigt när den ska ut! Någon tyckte att det var fasligt festligt när morsan sa Vill du smaka lite av pepparkakshuset? . 02012017-img_2711

Han drog till med en dans, helt enkelt.02012017-img_2716

Vi drog sedan vidare in till Lekrummet och hade Mini-Julgransplundring!

02012017-img_2728

Där är en rymmande liten Lillasyster, som placerades i mysiga myshörnan med alla dom där mjuka djuren hon tycker så om, men som i vanlig nu-ordning var på väg åt något håll. Minsthjärtat vårat.

Nu är det kväll och vi gäspar stort, hela familjen. Det är betydligt mindre pryttlar här i hemmet, stora granen står och glor, barrar utav bara vettet och väntar på The Real Julgrans- och Hela-Julen-Plundrardagen. Jag bara känner Nytt-års-ivern i mig!

Ja. Så kan man spendera en Årets första Måndag, alltså.

Må så gott!

Lillafrun