31012017-IMG_3984God morgon tisdag här från köket! 

Underbara ljus. Så fantastiskt att det återvänder nu…

31012017-IMG_398731012017-IMG_3979

Blir det inte snö nu snart och vi liksom får den där Riktiga Vintern, den som var och hälsade på tidigt i november men som sedan tyckte att det var bra så. Då, vet att jag snart kommer börja tjata vår och vårlängtan och allt det där.

Ser ni, på köksbordet?

31012017-IMG_3989

En hel drös av fröpåsar som kom i brevlådan igår. Jag satt häromnatten och klickade hem, hejvilt. I sommar bara ska, ska, ska jag har luktärter. Som ni ser. Att jag i alla fall har en vision om att lyckas med. Ha ha

Tänkte mig en massa luktärter efter gamla Gårdshusets södervägg. Kanske kan det bli bra. Jag hoppas det. För kära hjärtanes vad luktärter doftar gott och är som en lyckokick att sticka nosen i.

Jag längtar tills det blir maj och jag får sitta med en herrans massa småkrukor och pilla ner frön och känna doften av jord och bli skitig om händerna. 31012017-IMG_3992

Så tänkte jag att det ska ordnas en pallkrage att småstarta för lite ätbar odling också. Smörade för den där skäggige och köpte EKO-fröer. Då ordnar han nog den där pallkragen åt mig i ett nafs, tänkte jag.. (man får inte vara dum, vet ni!)

Nä.

I övrigt?

-Sitter här och sörplar kaffe i min lugna ro en liten stund. Storebror är på Föris och leker några timmar och Lillan sover ute i vagnen. Jag borde sätta fart…men bara en liiiten, liten stund till här. Bara för att jag kan. Liksom.

Tisdag och en liten, liten vår-längt, alltså. Jag njuter av alla årstider. Var tid har sin charm, som jag brukar säga. Nu njuts nuet och vintern. Och det är en himla god känsla, att känna att precis allt det där vårhärliga ligger framför….

Lillafrun