12032017-IMG_6049Så fint att en vanlig tisdag kan kännas så speciell.

Mest varje dag går ju att göra till det lilla extra, visst?

Vissa dagar ooorkar man kanske inte det. Eller vill inte. Det är ju mer än helt okej, det med. Men det finns i alla fall oftast goda möjligheter att göra sig en bra dag. Bara man tar till vara på dom…och bara ser det där stora i det lilla. Småstunderna som kan bli guldstunder. Och så vidare.

Idag har det varit lyxigt många fina stunder.

Till morgonen tog jag Lillan i vagnen och knatade ner på byn för bebbeträff. Solen sken och vägen var bar. Att vinden ven och jag höll på att frysa öronen av mig, det var oviktigt. En mysig bebbeträff följde därefter. Så möttes sedan Storan upp och en lång och rask promenad följde. Benen gick och gick, och våra käkar jobbade på lika idogt. Vi stannade upp och lyssnade på vårbäcken och njöt av att känna värmande solen i ryggen.

Lagom till att Storebror kom hem från Föris, togs limpan ur ugnen och vi hade sånt där världsgott nybakt mellisfika tillsammans och den där mysiga bullmammakänslan var på topp. Plötsligt fick vi finbesök också, Moster och Morbror hade vägarna förbi. Så himla mysigt, att ha dom vid köksbordet och få bjuda på kaffe och småkakor och höra sonen snicksnacka på farbrorvis med dom.

Jag njöt också av den där stunden innan middagen, när J sov och jag och S var ute i målarverkstaden en stund. Bara satt och funderade tillsammans och hejade på M som målade fönster. Det är köksfönsterna som målas nu och vi konstaderade alla tre att det nog kommer bli himla, himla fint.

Så lagades middag och det var inte ens det minsta kaosigt. Som det ju kan vara ibland. Så okaosigt uppskattas! Och ikväll gick vi lilla vägen till Svärisarna, i ljusa tidiga-våren-kvällen. Levererade ett paket och sörplade kaffe och bestämde köksfönsterinsättningsdate. Storebror sken som solen av att få träffa Farfar en helt vanlig tisdag och jag och M blev varma i hjärtat av synen.

Nu sover två småttingar och jag ska slänga mig i soffan och vila en stund innan natten. Kladda in händerna i skönaste handkrämen som jag fick av M häromsistens. 12032017-IMG_6052Han är himla bra på det där, köpa med sig fredagsblommor på väg hem från jobbet eller komma med en liten present när han varit borta många dagar i streck och vill visa sin lilla fru lite extra kärlek. Denna gång med doft av körsbär…Ja.. Han är fin, den där M.

Vardagskärlek, alltså. Det stora i det lilla. Det kryllar av sånt. Jag lovar!

Lillafrun