Det har varit en lugn och skön söndag här hemma på gården.

Söndagssysslor av olika slag, men i sånt där skönt tempo. Tvättmaskin och diskmaskin som jobbat på. Vilka lyxmackapärer! Prick hela gården är snöfri. Poff sa det så försvann det sista. Och det är liksom en värme i luften som bara viskar om varmvår. Men det är fortfarande massa, massa aprilväder kvar att vänta det vet vi.


09042017-IMG_7506Storebror och mamman har söndagsbakat lite.

En Solskenskaka fick det bli. Eller Sylviakaka som jag tror att den egentligen/också heter (?). Som vi såklart satt ute på Gårdshustrappen och provsmakade, i solskenet, till kaffe förstås.09042017-IMG_7536Inte äckligt alls…!

S ringde efter sin favoritgranne; Farfar. Som också kom förbi. Bra läge för mig att få tacka för igår också. Mannen och Svärfar jobbade ju på hela dagen här hemma, medan jag och barnen var iväg på myslördag hos Mormor och Morfar. Ett köksfönster är nu på plats och det blir så fantastiskt fint. Kan liksom inte låta bli att bli alldeles pirrig i magen av tanken på hur det kommer att se ut efter imorn, när det största pespektivfönstret är utbytt också. Älskade gård, alltså. På väg mot sitt riktiga jag.

09042017-IMG_7529

Det bekommer mig liksom inte att isolering sticker ut, att det är en sådär tre väggar och typ inte alls så jättefärdigt. Jag ser bara det vackra, solgula kakan, i solskenet som silar in mellan vackerspröjsen. Åh. 

Och som sagt, det är ganska så stökigt här hemma nu. Men sånt här stök är peppigt, tycker jag. Det blir ju något bra utav det liksom!

09042017-IMG_7517

Storebror och Lillasyster.

Den skäggige, sonen och Svärfar drog sedan ner till Minimannenälskat place (brandstationen) i eftermiddag medan jag var hemma med Lillan. Hon sov till en början och jag passade på att strosa runt på gården lite och slänga lite ris och så vidare. J var sedan med mig inne. Vi småstädande och tvättfixade lite och påtande med blommor och röjning här och röjning där. Det finns att göra, om man säger så. I ett skönt inte-bråttom-tempo är det ju bland det bästa som finns tycker jag; att påta på hemma. Såklart hade vi sån där ljuvlig stund på kökssoffan också; ammemys och gosebäbis vilandes på mammans mage.

 Ikväll har M hållit på och sågat fasad så det dånat här inne och ska nu skrapa två fönster (8 bågar, mao) fria från målningsspill (jopp.. varendaste fönster tar typ en halv evighet att få klart, men vi blir upp över öronen nöjda och har bra timpenning…sett till om vi skulle köpt dom färdigt penselmålade med linoljefärg. För det är precis det vi vill ha. Det blir så hiimla vackert!). Jag har vevat på med tvätt och just nattat gullrumpor. Nu väntar mama-lyx med ett litet träningspass (bara core får det bli. skönt!) och hemma-spa. Fett nice.

Hoppas ni alla också haft en fin söndag. <3

Lillafrun