26042017-IMG_8452Det är onsdag och kring husknutarna här på gården, poppar Per i backen härs och tvärs..

26042017-IMG_8451

…nä, dom heter säkert inte så. Dom där blommorna. Men det är det enda namn jag lärt mig och det är liksom vårtecken så det förslår, när små Pellar orkar sig upp för att blomma.

Idag har vi en alldeles vanlig vardagsondag.

Med många helgdagar och en pojke som därefter tagit sig lite extra Påsk-,  Storebrors-,  och till sist jag-har-faktiskt-min-kusin-här-på-besök-från-Storstan-ledigt, så kändes det så alldeles ovanligt att packa oss iväg mot Föris i morse. Men det gjorde vi, och det var ett peppat gäng som drog iväg. Barnen i snabbvagnen och mamman springandes. Storebror lämnades för lektimmar med sina gullvänner som mötte honom i dörren och tyckte att han hade en himla mysig vagn. Stolt S. Så sprang jag och Juniflickan vidare.. hon snusade gott och jag flåsade som en jagvetintevad. Det gick så förfärligt tungt idag. Men såna dagar kommer också. Jag kopplade på tjurskallen och snart var rundan sprungen och vi rullade in på gården. 26042017-IMG_8449Igår var det ännu en aprilväderdag, så det kändes som om jag frös typ prick hela dagen. Förutom när jag krattade och sprang runt med små kusinerna som lekte och lekte. Vi var ändå ute prick hela dagen, det finns ju så mycket roligt att leka med där ute nu. Så i morse, när det visserligen gick fasligt tungt, och jag svettades, så var det så vansinnigt skönt. Att få vara varm. Jag drog till med ett styrkepass för överkroppen sedan också, och konstaterade att nu var jag varm så det räckte, så att säga.

Annars donas det med lite olika saker här hemma på gården. Mastodontstora rishögar som legat på vänt att fraktas bort sedan i höstas, är nu i denna skrivande stund på väg från gården. Jag har aldrig sett människan som sitter och lastar på riset på stora vagnen… men jag vill typ springa ut och krama honom och säga Du är så efterlängtad!!!.

Jag och Lillan har varit en sväng nere på byn också. Bland annat till Blomsteraffären. Den bara ropade efter oss, med sina stora lass av penséer. Vi fick feeling och köpte med oss en drös hem. Så nu ska det bli vår där ute på bron. Sådetså. 26042017-IMG_8453Att det var sol när vi stod och plockade i vackerblommor i papperpåsarna… och att snön piskade på tvärsen när vi nu kom hem igen och att det nu återigen är superskönt och soligt… ptjaaa.. det är det som är det fantaaaaaastiska aprilvädret, ja. Det är bitterljuvt, det där. För på ett sätt tycker jag att det är så himla skönt att det går i lagom takt, jag är ju sån. Vill hinna fundera och känna och så. Fast samtidigt så längtar jag också så himla mycket till lite varmare dagar och grönska. Det fina är ju, att det bara är att vara och njuta av hela alltet. Vara här och nu. Precis just nu, är vi här. Snart är vi där!

Var sak har sin tid. 

26042017-IMG_8454

Nu sover min lilla docka efter lunch och lek. Så jag tänkte gå ut jag med och sprätta en jordsäck och plantera penséer. Fy tusan så trevligt det ska bli!

Hoppas att ni har en fin onsdag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4