15052017-IMG_9490

Nu är det Varmvår.

Och det riktigt spritter i oss alla. I vissa av oss nästan rusar det i kroppen, för att man vill så mycket. Det jobbas och målas och snickras och byggs och planeras och ritas och den lilla versionen av mannen gör som sin far, fast på lekigt vis alltså. S leker att han snickrar och bygger hus. Och så sår han frön, som ska växa till blommor och morötter. Precis som mamma gör. 15052017-IMG_9491

För prick en vecka sedan hade jag och S en fantastiskt trevlig måndagseftermiddag tillsammans. Lillasyster marathon-sov och S fick spela första fiol med mamman under en drös timmar. Mysigt både för han och mig.

Vi ordnade oss en liten Köksträdgård av pallkragarna som målats. En odlingstäppa. Liten Trädgårdshörna. Ja, precis så.

Och vilket teamwork sedan!

Upp på balkongen det bar, för att sno duk av den skäggige samt hämta ner några av dom spröjsade utbytta gamla fönsterna. Sen fyllde vi skottkärran med lass efter lass med grus, för att fylla upp och jämna till. Vi bråkade med vattenpasset och gjorde vårt allra, allra bästa.15052017-IMG_9499Till sist i med typ 300 liter jord i varje bädd. Det var festligt, det där.15052017-IMG_9508 Och omåttligt nöjda var vi efteråt. Socekrärtorna ska få sitt nät uppsatt och så. Men på god väg att bli något bra, hoppas vi.15052017-IMG_9516

Vi hoppas där ska blomma lite sommarblomster och växer-så-det-knakar-växa persilja, sallad, sockerärtor och morötter. Vi är sugna på jordgubbsplantor också.. men nu tar vi det såhär i år först. En bit i taget. Fint så.

Till höger om Gårdshustrappen drömmer jag nu då sedan om att mina luktärter ska blomma så mycket dom bara orkar. Så att jag ska kunna gå och plocka ljuvliga buketter att stoppa näsan i och Ferdinandsucka förnöjt. Vilken dröm det vore!

Det är så roligt, det här. Och att trädgårdsfixa är en så perfa grej att göra tillsammans med småttingar, tycker jag. Åka skottkärra och bli skitig i jorden. Hur roligt som helst, ju!

15052017-IMG_9507

Och idag är det alltså måndag. Igen, alltså.

Jag och kidsen har Hemmamåndag i vanlig ordning. Vi har verkligen kommit snabbt in i våra nya rutiner.. allt har liksom bara sagt smack-pang-bom-kära-nån-vad-rätt-det-känns!. Precis så.

Småttingarna sover ute i vagnen nu. Vi har varit på lekparken under förmiddagen. När regnet sedan började falla så gick vi vidare. Först på blomsteraffären för att kika på äppelträd och sen vidare. Barnen somnade då och jag passade på att gå en skön promenad. Nu har jag inte riktigt hjärta att väcka dom. Det ser så skönt ut. Men mamman är lunchhungriiig!

Ha en fin måndag och start på veckan alla ni!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4