IMG_6823
Nu råkar det vara så att jag för bara en liten stund sedan ramlade in här på gården. Med hög puls, full av endorfiner och med en känsla av att ha dumpat gammal energi för att ge plats åt ny och härlig sådan. Precis så känner jag när jag tränar. Alltså Att träna. Jag tror att det ligger så mycket prestige i det ordet. Att röra på sig. Skulle jag snarare vilja säga. Att röra på sig på ett eller annat sätt och må så himla bra utav det. Precis så. IMG_6833

Jag önskar så kunna smitta av mig, av min känsla just nu.

Den är liksom oslagbar, tycker jag. Och ger mig så mycket, hela dagen igenom. För mig själv känner jag att jag pysslat om mig själv prick hur mycket som helst, fastän den bara egentligen handlar om en hop kilometrar, som dessutom inte bara var för mitt ego utan ju för det första var menade att ta en älskad till Förskolan. Att liten flicka dessutom somnar gott på kuppen och mamman får härlig motion, det är ett stort plus. IMG_6822

Vagnen kändes hutlöst dyr när vi skulle köpa den. En vagn till, liksom. Men alla som funderar på denna investering. För det är verkligen vad det är. Till er kan jag bara säga, att jag till 99% törs lova att ni absolut inte kommer att ångra er. Tvärtom.IMG_6830

Men det behöver inte vara så extremt som att vara ute och kuta med sina barn. Nu har vi ju det här intresset, både jag och M. Så det känns helt naturligt. Men all, all, all rörelse räknas och det är faktiskt huvudsaken att man hittar sin grej. Så att man vill fortsätta, liksom.

Jag gillar olika.

Att springa en tur. Långt. Eller spurtiga intervaller. Att promenera. Att hoppa och lyfta min egen kropp i ett tabatapass. Att bli ledd genom ett yogapass av Syrran M. Eller få hänga med Storan till gymmet och lyfta tyngre än jag brukar. Att simma. Att åka skidor om vintern. Att cykla. Helst i pappsens hardcoregym där svetten droppar och pulsen hoppar.

En glad motionär, helt sonika.

Idag vill jag skicka en dos Rörelseglädje-pepp och uppmana er alla att ge er själva, era kroppar och knoppar, något som gör så gott. Efter ett tag sitter liksom även denna vardagspussel bit i pusslet lika självklart som att handla mat, men absolut, den behöver prioriteras. Men det tycker jag vi ska ge oss. <3

Vill tipsa om kategorin ”Tips på träningspass” som ni har här till höger. Där finns massor av pass som ni kan låna rakt av eller göra till era egna varianter.

Ha en fin tisdag, alla ni!

Nu ska jag piffa mig lite medan Lillan fortfarande sover. En tur till stan väntar. M kom hem för några dagar sedan och såg sådär finurlig ut. Hade planerat mysig tisdageftermiddag, där denna lilla fru bland annat ska få gå och färga sina ögonfransar. Prick hur ytligt och smyghärligt som helst!

Lillafrun