IMG_7523Nedan kommer nu det efterfrågade receptet.

Ni måste prova. Så enkel gryta. Och så vansinnigt god! I lördags var vi ju 21 personer hemma hos oss, och den här maträtten är verkligen suuuuverän att laga till många. Pressad potatis, eller ris till. Hur du vill. Och En god sallad. Mums! Ursprungsreceptet är från köket.se. Här kommer det;IMG_7553

Spansk Paprikagryta med Fläskfilé

Du behöver (till 4 portioner) :

  • 600 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök, i tunna båtar
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1 vardera röd, gul och grön paprika
  • 1 msk rökt paprika
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • några kvistar färsk timjan
  • 1-2 dl svarta oliver
  • salt och nymald svartpeppar
  • neutral matolja, att steka i
  • ris eller pressad potatis till servering

Gör såhär:

  1. Putsa och skiva fläskfilén i ca 1,5 cm bitar och salta och peppra. Bryn köttet i en gryta på medelhög värme, ca 1 minut per sida så det får fin färg. Lägg över på en tallrik.
  2. Skär paprika i ca 3×3 cm bitar.
  3. Stek paprikan i grytan på hög värme tills den börjar ta färg och blir lite sotad i kanterna. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med tills de blir mjuka. Häll då på vatten, crème fraiche, kalvfond och paprikapulver. Hacka några kvistar timjan och lägg i grytan tillsammans med svarta oliver.
  4. Låt det hela få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Lägg i fläskfiléskivorna och låt koka i 1 minut. Plocka några timjanblad och toppa grytan med och servera med det kokta riset eller den pressade potatisen! (i lördags lät jag gryta puttra myycket längre än så. Den blir bara godare! Smaka, smaka, smaka som Mat-Tina skulle ha sagt! Snåla inte med kalvfonden heller..!)

Jag och kidsen har haft mysig torsdag, trots massa regn. Långprommis och plask i vattenpölar. Pyssel, långt varmt bad för Lillasyster och samtidigt långdusch för mamman. Så finurligt påfund! Nu är vi på väg hela familjen, mot stan. Känns mysigt en grå kväll som denna. Mina glajjor är redan klara. Mamman är också sugen på ännu ett nytt nagellack. Ett begär jag hade som yngre och som nu, helt oförberett, har väckts igen. HemmaMammaliv, Fjällrävenbralla och Finlackade naglar. Bästa kombon och inget som behöver utesluta det andra. Festligast av allt med denna tur, om ni frågar Minimannen, är att vi ska på Hamburge-restaurangen och äta. Max, här kommer vi!

Ha en mysig kväll, ni med!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4