Ja, så är det; Helg med guldkant!

Vad mer kan man önska, liksom. Än att vakna upp tillsammans, äta frukost och sörpla kaffe tillsammans med skäggig och sedan ha en heldag ute i ett helt makalöst vackert vinterväder? Sol och så himmelens vackert med all den gnistrande snön och klarblå himlen.

Innan vi kom ut hade vi vissa (småttiga) kruxerier. Juni var fast beslutsam om att hon skulle ha sina röda foppisar på sig (jag hade precis hittat dom uppe på vinden och burit ner dom. Ärvda från storebror och innan dess, kusinerna!) . Men ja, i alla minusgrader skulle hon ut i foppisar. Till varje pris, typ. Oh som vi var o-poppis där ett tag, jag och pappan. Två viljestarka småhjärtan här hemma. Föräldrarna förstår inte aaalls vart dom fått det ifrån…..

Utedagen sedan; Friskluftande, snöskottande, vagnssovande, fyrhjulsåkande och en alldeles ljuvlig promenad för mamman.

Ja, bara mamman faktiskt. Kommer inte ihåg senast det hände och det är nog främst för att jag fullkomligt älskar att gå barnvagnspromenader. Känner mig så många gånger precis som min mor, som hon ser ut på den där bilden, från hösten 90. När hon precis fått sin fjärde dotter och var ute och drog henne i den där fina ljusblåa emmaljungan med stora hjul, solen sken och det ser så drömmigt ut. En bild jag haft med mig och som poppar upp igenkännande när jag drar min egen emmaljunga med småtting där i. Så stolt och njutande. När jag går eller springer med springvagnen, får jag däremot inga associationer till min mor. Hihi. Älsklingsmor! <3

Jag försökte föreviga snömängden idag. Typ omöjligt. Vi tänkte knipsa av stackars nertyngda granen där snön är nu, så har vi kvar sedan när allt smält, hur mycket snö det faktiskt varit. Jag kan inte låta bli att fantisera om hur härliga vårvinterdagar vi kan få framöver. När solen börjar värma mer, det droppar från taken och vi dunsar ner oss i en snögrop, riktar nosen mot solen, äter varma mackor grillade i järnet över öppna elden. Och så sörplas det förstås varm choklad till. Maj gadd, så härligt! Idag har det varit ganska så bitigt kallt, men solen börjar värma. Mycket njutbart.

Härifrån tänkte jag fota den ofixade gavelsidan.. det skulle gå plättlätt i vanliga fall.. men inte idag, med galna mängden snö. Men här ska ni få se den ena sidan av dom två som vi är så peppade att göra ordning nu till våren och sommaren;

Jo, jo. Men det dröjer innan det blir ställningsbygge nu känns det som.

Vi var och storhandlade massa gott innan middagen. Lillan då iklädd täckkläder och foppatofflor (!). Vi tog inte fighten en tredje gång idag..! Sötpotatispommes, hamburgare och goda tillbehör ligger i våra magar. Nu är det lördagkvällen här. Törs nog tala för oss alla fyra, att vi alla är sådär sköna och möra i kropparna efter många, många utetimmar idag.

Hoppas att ni haft en härlig lördag, ni med?

Ni som inte hänger med oss på instagram och händelserna där (små filmerna ni vet som poppar längst ”där uppe” liksom?), gör det vettja! Där får man lite mer ”insides” från dagarna. Bloggen har alltid min största del av hjärtat, men det är så roligt med dessa småfilmer, tycker jag. Så vill ni hänga med oss helt och fullt, finns vi på instagram också, @lillafrunsdagbok.

Må så gott ikväll!

 

Lillafrun