Skickade uppföljningsrapport till familjen tidigare idag;

”Fötterna i kors. Piggelin i ena handen, verktygslådan i den andra. Solen gassar. Glajjorna på. Film på ”stor-tv:n ” ?  Någons lidande verkar (förhoppningsvis!!!) vara över…”

Hur det än blir, till kvällen nu sedan, så har dagen varit Baseluskanpausande och prick hur härlig som helst. Ingen sjuka som poppat mer. Vi har kunnat njuta vackervädret och Liten har till och med åkt kälke utför våra ”backar”… det vill säga snöhögarna som är gigantiska här kring gården. Medan Lillan sov i vagnen satte jag mig på trappan vid gårdshuset, blundade mot solen och njöt medan pojkarna lekte. Några chokladbitar hade jag hittat i kylskåpet som jag knaprade på. Ni förstår ju; ego-mama-time. Som igår när jag gick prommisen helt själv och barnen undrade men mamma, vart skaa du? Själv, liksom. Hihi. Vilken grej det är att vara mamma, alltså. En ynnest. <3

Ett trx-pass, fönstermålande och en herrans massa mer tvättande och städande har också denna söndag innehållit. Hemmet luktar badhus, ajax och såpa i en salig blandning. Riktigt längtar tills vi lägger oss till kvällen i det där tokfräscha sovrummet. Hoppas det får fortsätta så…

Ok. Tredje gänget med svar till Frågestunden. Kommer här!

22. Ditt bästa tips för att motivera/ prioritera träningen?

HÄR är ett inlägg som nog ger dig svar på precis det!

23. Du och din man tränar och är aktiva, hur tänker ni kring era barn och idrott? Lek som träning eller ex fotboll/skidor? – Å. Förlåt. Men jag förstår faktiskt inte alls den här frågan. Barnen är så små ännu, men när dom blir äldre kommer vi givetvis stötta dom i vad dom nu vill prova på. Jag drömmer om hästtokiga ungar, såklart..! Vi är fysiska både jag och M, älskar att röra på oss och jobba med kroppen… det följer med barnen såklart vilket vi tycker är både så bra och roligt!

24. Ni spelar och så en hel del i kyrkan har jag förstått, om det inte är för privat så undrar jag om ni själva är troende? (jag är det själv nänligen, så det är av ren ”nyfikenhet”)– Ja, det gör vi. Mycket, mycket mindre nu sedan vi fick kids… var sak få ha sin tid<3 Men alltid, alltid; musik och kyrkan ligger oss varmt om hjärtat och ja, vi tror.

25. Blev så glad och samtidigt förvånad när trean annonserades. Såklart tänkte jag, att de skall få en till (ni verkar göra familjelivet så bra!) Men hade bara antagit att det var två ni ville ha. Älskar att läsa om familjeliv, här tre barn själv och hoppas få höra mycket tankar och se bilder på er familj även framöver. Hur många barn skulle ni vilja ha om ni fick äran att önska fritt?– Jag tror, och hoppas, att du trott så för att vi helt enkelt är så evigt tacksamma över dom två barn vi har. Jag säger som jag alltid brukar; varje barn är en gåva. Jag kommer inte säga något antal. Nu har vi två stjärnor och att få vänta på ännu en känns mer än magiskt.

26. Hej! Tack för en härlig blogg ? min fråga handlar om er renovering, så otroligt fint hus ni har! Men hur får ni tid till att renovera så mycket? Vi har själv två barn i liknande ålder och vi hade svårt att få till en renovering av lillasysters rum, tog evigheter haha! Tiden äts som upp av allt i vardagen och med barnen. Behöver tips inför sommarens alla projekt med huset ? -Tack snälla du! Ooh som vi ibland, ofta, önskade att vi hade dubbelt så många timmar på dygnet. Igår sa M (på skämt, såklart), jamen älskling, nu leker vi med barnen, målar fjorton fönster och ordnar några sovrum där uppe! . Den som hann upp på vinden. Var katten. Han smet dit för att (antagligen) använda spånet som största kattlådan, då det var så kallt ute att han inte ville ut.
Det är helt klart pussligt att både hinna med renovering och småttingar, men vi har sagt så att i perioder är det högre tempo och i andra, lägre. Som i somras när vi brädfodrade om, då slet M som ett djur.. men vi hade också massor av hjälp av Svärfar. Och min pappa hjälpte oss med målning. Och Mormor och Farmor barnvaktade en drös gånger. Jag försökte finnas mest överallt. Det var en utmaning för både mig och M. Mannen är också en nattuggla, och kan i perioder vara uppe till alldeles för sent på nätterna och dra slang, gräva spån och måla fönster. Allt är ett teamwork och vi känner oss mer rutinerade nu än när vi flyttade in. Jag tror ni kommer klara era projekt fint, uppskatta och peppa varandra, ta ingens arbete för mindre och se det hela som något som är väldigt kul och ert tillsammansprojekt.. så tänker vi! 🙂

27. Hej! skrev en kommentar i inlägget där du berättade att du var gravid ang missfall och undrar bara om känner någon som fått det? som det sen gått bra för? en peppig historia liksom? är SÅ rädd att vi kommer få försöka hur länge som helst innan det kommer bli en bebis, just eftersom det är så mycket psykologi i hela den här ”göra barn”-grejen..
är alla era tre barn ”planerade”? anar du om det är en tjej eller kille i magen? mådde du olika med sixten & juni i magen?
tack för en världsmysig blogg! blir alltid varm i hjärtat av att vara här!
kram!!– Ja, jag känner faktiskt många som fått det och precis alla dom har en ”peppig historia” därefter. Hoppas så att ni får er önskan uppfylld så snart det bara är möjligt! <3 <3 Ja, våra barn är vår finaste sortens önskeplaner. Jag har mina aningar om det är en pojke eller flicka.. men det håller jag för mig själv, det blir härligt spännande då! 😉 Du kan läsa HÄR hur jag mådde med Storebror och Lillasyster och nu mått med Minsting, den första tiden. Utöver dom första veckorna, så har jag fått ha väldigt lyxiga graviditeter, så tacksam för det. Om du kikar i kategorierna Liten/Pyret/Minsting i magen så finns där kanske annat du vill läsa om också.
Tack snälla för så fina ord. Och som sagt; håller (bäbis)tummarna för er!!! <3

28. När är du beräknad?- Läs HÄR vettja 🙂

29. Hur många barn vill ni ha?- se gärna vad jag svarat på fråga 25 🙂

 

30. Vad har ni för syn på barnuppfostran? Vad finns det för regler hemma hos er och vad tycker du/ni generellt om principer o regler i barnuppfostran? – Å. Älskade barnen.. så himmelens väl man vill dom! Jag och M är väldigt lika, har så samma värderingar och kommer från två ganska lika familjer. Vi har nog aldrig behövt orda om det här (förrän typ ikväll när vi ska försöka besvara denna (stoooora) fråga i nerskrivna ord). Vår barnuppfostran bottnar sig enkelt sagt i mina och M´s livsvärderingar…Vi gör det som känns naturligt och försöker vara föredömen så gott vi kan. Men även vi är bara människor, som kan göra fel och så, men erkänner då alltid det. Det tror jag är väldigt viktigt.

Vi vill rusta älsklingarna, så gott vi bara kan, för livet. Kunna putta dom ur boet med stort självförtroende och god självkänsla, en tro på sig själva. Människor med mjuka kramar på vänt, ett varmt kärleksfullt, omhändertagande och omtänksamt hjärta. Med det självklara i att vara goda medmänniskor.

Och hur kan man då försöka med detta stora uppdrag? Barn gör inte som man säger. Barn gör som man gör. ’

Så är det. Vi, jag och M, försöker vara fina mot varandra (och barnen givetvis) för att visa hur vi tycker att man ska vara mot varandra.

I vår familj hjälper man varandra. Är snälla mot varandra. Är tacksamma för det man har och det man får. Här hemma säger vi/eller visar vi (kan man inte prata kan man kanske visa på något vis) förlåt. Alla kan göra fel. Även vi vuxna. Givetvis. Ingen av oss är några maskiner.

..Vi hejar på och peppar varandra..

Men kära nån, det är ju barn vi snackar om… och inga maskiner eller vuxna för den delen. Så än fast inte jag och M rycker leksaker ur varandras händer, smygretar varandra och så vidare, så är det såklart det händer i alla fall. Men ja, du förstår nog. Några uttalade regler vet jag inte om vi har… Men ja, vi borstar alltid tänderna varje dag. Och tvättar alltid händerna efter toabesök. Och ”Om man lämnar en leksak, få någon annan ta den”.. regler kanske kommer bli mer aplicerbart när kidsen blir äldre. Ah, det här kan man ju skriva en bok om, ju. Slutligen vill jag också tilllägga att vi tycker att det är precis hur underbart och härligt, roligt och kärleksfullt som helst att få vara päron…. men det är tusan inte alltid lätt och solklart! Ibland kliar man sig i huvudet och undrar vart den där jädrans instruktionsboken gömt sig….

 

Nä, ni somnar ju om jag pladdrar mera. Det får bli en sista och fjärde del inom kort! Tycker ni ställt så roliga, varierande och härliga frågor. Vissa får jag (vi ibland) tänka så det knakar innan jag kan svara.

Hoppas ni haft en god söndag!

 

 Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4