Å.

Vilken himla härlig dag det här blev. En riktigt god natts sömn i kroppen. Och så solen, alltså. Vilken energi den ger!

En svischande dag.

Som till en början var sådär 18 grader kall och gjorde oss lite småchockade när vi skulle åka iväg mot Förskolan. Skruttbilen/Pärlan var tilldelad oss här hemma.. på min begäran då jag vill att M ska ha Rymdskeppet som åker längre än vi (<3). Men jag ångrade mig liiite… när bilen var iskall, ingen värmare som startat, dörrarna var igenfrusna och så vidare. Men ungarna var coola så det var bara att jobba på. Klättra in genom bakdörren, den enda som gick upp, med Minsting i magen på halvkläm. Sitta lite smått inlåst innan framdörren till sist gick upp och rutorna kunde skrapas och så vidare. Nåja. Till sist var vi iväg. Då hade S hunnit säga Stackars dig, mamma några gånger och nog tyckt att jag bökade på alldeles farligt. Fast den här gången kom det inte ett endaste fult ord ur munnen på mamman. Bravo, Emmeli. 

Städtorsdag sedan. Tandsprickning och Förkylningsbasiluska.. något som gjorde J lite småvarm till en början av dagen. Men sen har det inte märkts av någon skörhet det minsta. Busigare liten Skrålla får man leta efter. Men vi har teamat bra i vanlig ordning. Mitt i dagen, när J sov, var jag runt gården och letade räserkälken.. den brukar alltid stå på samma ställe. Men inte idag. Jag fann den ingenstans. Till sist hade jag konstaterat, att vi nog hade haft tjuvar på gården. Fy så otrevlig känsla. Tack och lov så hittade jag den, lääängst ner bakom lagårn… några darlingar som glömt den där. Nöjd så det förslog tog jag vagnen med sovande Juniflickan i och kälken i andra handen. Knatade ner på byn och till Föris, för att hämta hem den där prinsen för helg. Älsklingspojken som igår bara susade igenom 4-årskontrollen och gjorde mamman fladderhjärtig gånger tusen. Såklart härligt att alla tester bara svischades igenom med bravur, men det allra bästa var att få höra hur gott han verkar må. Spralliga och mer än pratglada lilla Minimannen. <3

Väl hemma på gården igen efter den ljuvliga förishämtningsturen, slog vi till och Påskpysslade. Jag råkade tänka på mannen…

…och plötsligt hade jag två pussande kycklingar på papperet. Ahapp.

Nu är det kväll och jag njuter av ett alldeles nystädat hem. Ett överkroppspass och varm dusch som belöning. Småttingar sover och nu ska jag bara vila en stund innan natten. Att det är fredag imorn känns nästan lite som hitte-på. Mycket bra sådant. Hallelujah på den!

Natti, natti!

 

Lillafrun