(inlägget innehåller reklamlänkar)Den här veckan ägnas HemmaMammalivet åt att,

utöver pyssla om småttingar och dona med allt det där vanliga, ni vet,

till att påbörja Vårstädningen.

Det är redan nu ett gäng plusgrader och som i ett poff känns det alldeles våren-är-på-väg-aktigt. Knappt så man tror att det är sant.

Storstädningen. Med Den Tråkiga Delen först. Tråkiga, men också väldigt tillfredställande. Skåp och lådor, små hörn och vrår, mao. Rensa, röja, torka ur, ställa tillbaka, ordna, stänga igen. Njuta av känslan. I den ordningen.

Boakänsla och iver över att snart få dra igång Projekt Rolig Vårstädning (den där som syns och känns lite mer när man kommer in i ett rum, alltså..) har resulterat i lite ditt och datt. 

Barnens rum har blivit väl sorterat. Och lilla kaosiga lekhörnan i köket, likaså. Utsortering av ”urväxta” leksaker för Lillan. En kasse som hamnar på vänt inför Minstings tur… såklart lektes det med just dom leksakerna som allra, allra mest just då. Så typiskt skruttungar.

Jag erkänner. Jag är löjligt förtjust i ordning och reda och mår så himla bra mitt i! … att barnen leker och strösslar saker, det har jag inget emot, det är bara härligt att dom leker.. men grunden, den ska vara i ordning. Att det till kvällen finns en plats för var sak, liksom.

Älskade den där Dreamteamstunden där vi radade upp leksaker med trötta batterier i. Jag sorterade fram, Storebror skruvade bort miniskruvar och bytte batterier (en favoritsyssla.. väldigt bra när det faktiskt behövs en gång också…!) och Lillasyster lekte järnet med dom pigga, väsniga sakerna igen.

Småttingbasilika!

Tillsammans med Storebror har några månaders foton satts in i familjealbumet albumet också. S har egna foton att klippa och klistra med då och det är himla mysigt att sitta tillsammans och klistra fast älsklingslivet. Påminner mig själv om att framkalla nytt nu för att hinna lite till innan Minsting i magen anländer…. kära nån, så verkligt men ändå så overkligt. Han/Hon sprattlar, sparkar och kullerbuttar för fullt i denna skrivande stund.

I ett utav av alla porslinsskåp. Finns våra fintallrikar. Rörstrands klassiska, som finns i så många fina färger. Vi började få detta porslin när vi gifte oss. Och älskar det.

Tallriken Finns HÄR. Dessutom nu till kampanjpris!

Och assietten (som vi har i vitt), finns HÄR.  Även den till kampanjpris.

Gerbera är också ett favoritmärke. Så förtjust i deras ugnsformar också. Som karameller, hela serien.

Meeen, svårslaget är det gamla, så kära loppisporslinet. Den där lilla mjölkkannan. Oemotståndlig! Och jag fick genast ett loppissug nu.

 

Att pyssla om i hemmet.

Storstäda. Rota fram något vårigt kuddfodral i linneskåpet till finsoffan. Lägga på nytvättade trasmattor, putsa fönster och så vidare.

Alltsammans, ett utav mina absolut bästa knep för att få den absolut bästa och härligaste Vårkänslan!

(HÄR kan ni förresten läsa ett inlägg om hur jag brukar göra mina Storstädningar, den rooliga delen alltså!)

Såå… nu ska här fortsättas.

Medan Lillan leker med sina älskade PippisLångstrump- figurer här bredvid och också pysslar med sånt ni ser på bilden, vilket gör att ögon i nacken och bläckfiskarmar är att föredra. Vilken dag vi hade igår förresten. Innan dagen var över hade vi olidliga ställningen Mamma-Juni, 1-1. När vi gick iväg på morgonen så gav jag ju inte mig. Men nästa tur, då allt började på samma vis med skogstokig liten Skrålla redan innanför dörren igen… jaa, då klarade inte mammahjärtat. Och det hade ju faktiskt hunnit bli mycket varmare, räckte med stickade byxan och älsklingsjackan. Alla nöjda. Typ. haha

 

Ta hand om er. Glad att ni kikar in!

 

Lillafrun