TillsammansPåskpyssel. En höjdare!

Först blåstes en massa ägg. Med den där suveräna äggblåsningsmanicken. Vi fann vår på Panduro. Då kan man liksom med gott samvete baka kaka och laga mat av äggen sedan!

Prasselpapper och en härlig drös ägg. Massa olika färger och små pysselgrejer. Håhå, himmelrike!!

Alldeles vanlig traditionell äggmålning blev det förstås. Mamman är löjligt förtjust och blev inte ens lite sur när en massa ägg från förra året råkade åka i backen häromdagen…. ett ganska säkert kort på att pysselkärleken är sann. Våra pyssellådor från Rusta är fortfarande lika uppskattade och av små hattar därifrån blev det söta äggkycklingar också.

Äggkycklingar med hatt, hängande i nyutslaget björkris. Jo, jag tackar!

Nya höjdaren för året, då. Jag hade sett en bild från panduro som inspirerat mig. Tyckte det såg ut att vara ett alldeles ypperligt påskpyssel för småttingar… från pyttig ålder alltså, och uppåt. Mysigt när man kan göra samma sak, alla tillsammans.

Magiska ägg!

-som S döpte dom till!

 

Du behöver:

Prasselpapper.. silkespapper heter det nog egentligen

En burk med vatten

En pensel

En drös urblåsta ägg

Gör såhär:

1. Blås ur äggen. Tvätta av dom lite snabbt.

2. Riv småbitar av valda prasselpappret.

3. Pensla vatten på ägget och ”klistra fast” småbitarna.

4. Pensla vatten ovanpå papperet också för extra fäste.


5. Låt torka

6. Ta sedan av prasselpapperet..

.. och voilá! Äggmagi av finaste sort!

Påskpyssel i våra hjärtan!

Nu ska vi ta måndag här hemma. Pappan är efter specialveckor åter igen på sitt vanliga jobb och inte på ”Brandmannaskolan”, som vi säger här hemma. Utbildningsperioderna är över, såklart superklarade (det är M vi pratar om, liksom) och vi är i vanliga vardagen igen… pappan kommer hem när han brukar och så. Så härligt!! Jag och barnen myser måndagmorgon och funderar på att göra oss en liten loppistur senare… om Loppisen är öppen idag, förstås..hoppas, hoppas!

Och det är Påskveckan nu, ju! Nipprigt så det förslår. Hoppas ni får en god sista måndag i mars!

Lillafrun