Det är ju alldeles förskräckligt härligt att få vakna till strålande sol!

Precis vad vi gjorde denna onsdagmorgon.

Hoppas att ni fått göra detsamma. <3

 

Det växer så det knakar i fönstersmygarna.

Basilikan ska få bli delad på en sista gång. Har pyttsat ut till både mor och Storan redan. Så fiffigt. Och så roligt att kunna dela och byta sinsemellan. Förra året var ju mitt första så-själv-år.. då enbart med (massor) av luktärter. I år har jag några sorter till. Och det är med stor iver jag går och kikar till lilla planten varje dag. Zinnior är en gladblomma, så dom längtar jag massor efter!

Pellisarna har börjat blomma för fullt.

..och jag veeet, att jag borde knipsa av dom första blommorna för att inte få för rangliga darlingar när sommaren närmar sig. Men det är ju så svåårt att göra det.

Storebror önskade göra trolldeg nyss.

Så här har måttats, räknats deciliter och valts färger.

4 dl mjöl. 2 dl salt. 2 msk rapsolja. 2 dl vatten. Och karamellfärg efter behag!

Larvigt enkelt att göra och lika uppskattat. Nu sitter småttingarna med varsina degar, medan mamman påtar en stund med sin lilla bubbla här inne.

Måste tipsa om dom där söta vattenkannorna som jag fann på Jula häromdagen. Det fanns väldigt mycket ute-gulligt där. Till små priser!

 

Ok. Nu ska vi fortsätta onsdagen här.

Vi ser fram emot att slå in paket och klä oss kalasfina sedan, för att gå på Mäjadalenkalas. En älskad Kusin H fyller år idag. Och världens finaste MammaMormor imorn. Så idag blir det tillsammanskalas och det känns som att vi omöjligt kan få en härligare sista onsdagen i april! … särskilt glad är jag att denna onsdag inte liknar den förra…

 

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Lillafrun