Vyn från barnens lekställning, där vi hängt massor i veckan. Det är fräsigt när man är 4 år och lärt sig göra fart på gungan själv. Jag-kan-känslan. Underbar, visst? Sallekatten, som sitter ute på Verandan och undrar om han ska ta sig en tupplur till eller ge sig iväg på jakt. Han är väldigt tjusig vår katt. Han och jag är inte alltid vänner. Fast nu har vi hållit sams ett långt tag. Sedan snön försvann, ungefär. Och Salle kunde börja jaga råttor istället för mina fötter. En stillsam vrå att vila ögonen på.

Sensommarblommorna bredvid vackra kakelugnen. I övrigt; en väldans röra på många ställen. Både Salen och Sovrummet har ju fått tre nya öppningar för fönster och dörr senaste tiden.. så det är renoveringsröra, helt sonika.

I övrigt, röra av pusselbygge där, fantasilek i en vrå där, pärlplattor här och tågbanebyggedär. Och den röran, den älskar jag. När jag plockar leksaker om kvällen är jag varm i hjärtat och tänker tillbaka på dagen tillsammans med barnen. Är så fantastiskt tacksam över att få ha denna tiden tillsammans med dom. Det dyrbaraste jag vet.

Och där; Minsting. Lillebror som lånar Storebrors bädd för en stund. Med ett plåster på varje gosselår. Ett bvc-besök stod på schemat häromdagen. 3-månadersvaccinet. När S var tre månader, vågade jag inte vara i rummet nästan när sprutorna gavs, det var M som höll i S. Nu, satt jag med B i famnen och J som klängde på min rygg. Och mitt i allt, en avslappnad jag. Inte klokt ju.

 

Idag har vi torsdag. S är och Storebrorsrejsar med småvänner och jag har sällis av mina två minsta här hemma, den ena tröttare än den andra. Vi ska ge oss ut med vagnen nu så småttingarna får vila och mamman motionera! Sen väntar torsdagsstädning, tre små ungar ska badas, ingen matlagning (yes, jag lagade dubbelt igår för att kunna softa idag, skön grej att göra ibland!), gulle PappaMorfar kommer och hjälper oss att klippa stora gräsmattan ännu en gång, Fjärde Väggen på huset ska jobbas vidare på och lagom till mörkret lägger sig hoppas jag få möta min stora prins för nattafika och slumrande i hans famn innan natten tar vid.

Vardagar som dom här. Önskar inget mer.

Lillafrun