Ok. Här kommer ett nästan larvigt enkelt glasstårterecept. Gör den i helgen vettja!

SÅ god. Jag älskar ju glass. Och hemgjord glass är ju hemgjord glass, så ja. Den här tårtan är en favvis.

Några få ingredienser bara. Några små moment. Förra veckan gjorde jag och Minimannen en drös av denna tårta till kalaset, gömde i frysen sedan och plockade fram en halvtimme innan servering. Bästa!

Receptet kommer ursprungligen från Jennys matblogg, men jag har faktiskt gjort det ännu enklare och mer enligt min smak.

Godaste glasstårtan á la Emmeli!

  1. Rosta 100 gram mandelspån.
  2. Vispa 6 dl grädde tills grädden kan bilda toppar.
  3. Rör ner en burk kondenserad mjölk i den vispade grädden.
  4. Micra, på väldigt snäll effekt, 300-400 gram nötkräm/nutella (ja, vad du hittar i butiken. jag använde icas variant som heter ”Nötkräm” och innehåller 350 gram per burk) tills krämen är rinnig.
  5. Ta en springform eller ett par brödformar (brödformarna behöver lite plastfolie i botten för att kunna släppa ifrån sig glassen sedan) och varva; gräddfluff, rostad mandel, ringlad nötkräm, gräddfluff, rostad mandel, ringlad.. ja, ni förstår. Toppa med ett lager ringlad nötkräm och mandelspån! 

Skjuts in i frysen. I miiiinst 5 timmar!

Larvigt enkelt och löjligt gott.

HÄR finns ett annat recept på smaksättning. Att ta hallon, och hackad vit choklad att varva grädd/kondenserade mjölk-fluffet med, det är också försvinnande gott! Finns oooändligt med smaksättningar, alltså!

Kaaan med glädje, för mig själv, säga att vi har en form kvar i frysen av denna nutellavariant som kan bli alldeles ypperligt fredagsmys här ikväll.

Ok. Fredag. Underbart. Vi har precis haft så mysig frukost här tillsammans. Ni vet, när man äter frukost själv med tre barn så är det ganska så ofta som i alla fall en, till två, av tre småttingar är färdigätna när morsan inte ens hunnit sätta sig.. den tredje småttingen kanske hänger i famnen och mamman äter med ena handen. Men idag var det sådär som det också kan vara, alla sitter vid bordet i lugn och ro och äter tillsammans medan Lilla bäbisen, som redan hunnit ammas, är nöjdast på jorden i mamsens gamla babysitter.

Just nu?

-Större barnen hänger lite framför Pippi Långstrump. Lillebror sover.  Jag ska försöka hinna lite bloggfix. Lite tvättvikande. Sen fyller vi nog fredagen med bara en massa lek. Och myys. Glädjer mig. Freeedag.

Ha en härlig dag!

 

Lillafrun