(Inlägget innehåller två pyssliga reklamlänkar)Något som hör till juletiden för mig, är att binda oss en julig krans.

Att bara slå sig ner. Bland ris och blomstertråd, en halmstomme och tid. Tid för påtande och kreativitet. Som att landa i det skönaste hav av puffiga vintertäcken, tycker jag.

Enris. Eller gran- och tallris, som kransarna från förra årets julmarknad, som ni ser ovan.Lingonris. Så himla vackert.

Där har jag bara haft en lite kraftigare ståltråd som jag format till ett hjärta och sedan bundit lingonris kring. Men också så himmelens fint att ha en riktig halmstomme och göra en lite kraftigare lingonriskrans!Enris. Med blåa bär. Det är en favorit. Sticksigt. Men så vackert.

Jag kommer ihåg förra året, hur jag hade Juniflickan i kånken på ryggen, och Minimannen i min hand. Hur vi kämpade oss till skogen genom snöyran. Var så lyckliga där vi fann enris, under snön som fallit överraskande tidigt. Såå trött gäng innan vi var hemma, och så saligt nöjda över att vi lyckades;

I år, kom min älsklingspappa och överraskade med säckar av pappa-knipsat enris. Gulligt så det förslår. Och liiite mindre svettigt än förra året, heheMosskrans. Alltid lika fint. 

För att inte tala om lummerkransar!

-Som nu hänger där på vackerskåpet inne i Salen. Lummer är fridlyst, men får plockas för eget bruk. Sådetså. Lite slingrig att jobba med, men så så fint!

HÄR finner ni mitt ”recept” för Lummerkrans!

Årets krans som får hänga ute, band jag och Minsting tillsammans…

han var sådär lagom road och låg och blinkade långsamt med storögonen där på ullfilten och undrade vad mamman pysslade med egentligen…

Sådärja! Årets Julekrans. Med röda bär och juleröd rosett med guldig kant!

HÄR finns halmstomme och HÄR finns bästa sortens tråd, dock finner jag den inte i grönt som jag har. Men kika i närmaste pysselbutik eller i blomsteraffär, förstås!

Tipsigt från mig alltså, för skön landastund och tid för kreativitet; -Bind din egen krans!

Må så gott alla ni!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4