Klockan 23.23, den 21 december 2018. Hurra vilken god tidpunkt. Vintersolståndet! Nu vänder det. Ljuset.

Det är natt på Drömgården och bara föräldrarna till dom tre små barnen är vakna. Men det har varit full fart, precis hela dagen lång till bara för en liten stund sedan.

Vi har hela familjen slagit rekord i sammanhängande tid i Finsoffan ikväll, så mysigt och jullovigt. En lång familjefilm. Disneyfilmen Vaiana. Så fin. Följt av Jul med Ernst. Programmet som även barnen tycker om, dom som älskar att pyssla och greja i köket. Vi har Julestädat tillsammans hela dagen lång, förstår ni så ooh så skön den här kvällen varit. Förstås tog vi vara på dagens lilla ljus med en friskluftssväng ute för skottning och snölek. Sånt är alltid gott, ju! Den är sån fräsig känsla när vi stojigt vräker oss ut genom dörren med tre vinterklädda småungar som efter en stund i kylan får äppelkinder så röda. Först var det Han och jag, liksom. Nu är vi fem i familjen. Så förunderligt.

Och nu är hemmet så redo för jul. Det skiner och doftar linoljesåpa om dom nyskurade golven. Julmattan ligger på köksgolvet och den duktiga gamla ugnen som jobbat på i ännu ett år (kanske typ 50 år totalt?) är så himmelens ren. Var sak är på sin plats, bara den där efterfrågade julestrumpan som ska letas fram och hängas upp. Farmors julbonad hänger och snart är inte ett endaste paket kvar på barnens adventskalender.

Det doftar gran, hyacinter och nejlikoapelsiner. Det är så mysig och förväntansfull känsla. Snön faller där ute, men vi har vintertäcken klädda med julröda sänglinnen att krypa ner inunder här inne.

Godnatt!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4