Åhå. Halloumi är en favorit. Enkla, fräscha, snabba middagar… är också en favorit för en småttingmor. Halloumipytt, då. -Mums! Hela familjen älskar.

Inte bara enkelt och gott. Vegetariskt också. Något som vi senaste året infört mer och mer här hemma. Vi har inga planer på att bli vegetarianer, men tanken är mestadels många goda veg- och fiskrätter..och kött då och då och självklart bra valt sådant. En koncept som är bra för oss, miljön, plånboken..osv.

En vardagmiddag i sin enkelhet. Har inget precist recept, ni får strössla i lite som ni själva tycker i vanlig ordning. Men knåpar ner vad vår pytt oftast brukar innehålla.

Haloumipytt!

Gul lök

Potatisar, kokta eller råa båda går finfint

Morötter

Palsternacka

Halloumi

Persilja

Salt och peppar

(Finhacka löken. Fräs i smör/olja. Tillsätt tärnade potatisar, morötter, palsternacka och halloumi. Strössla salt, peppar och persilja efter tycke och smak.

Tillbehör: 

Stekta ägg

En kall sås (En klick creme fraische, en skvätt olivolja, 1-2 finhackadde vitlöksklyftor och någon god ört, timjan förslagsvis)

Senap

MammaMormors ljuvliga rödbetor (dom kan vi dock inte ta fram förrän barnen näästan ätit färdigt.. för då vill dom bara äta rödbetor. Bland det godaste dom vet, mao!

 

Nu väntar tisdagkvällen. Storebror har berättat om härliga små timmar på förskolan och kommer nog likt sina sömniga småsyskon somna gott ikväll. Vi ger oss strax ut för repris av gårdagens nattatur. Förhoppningen sedan är att jag och M ska hinna hjälpas åt med Veckans Renoveringsbeting….. känner nu, sådär smygsamt kvällstrött, att jag inte har jättestora tankar om renoverings-Emmeli för kvällen. Men. Efter en prommis kanske jag är energipåfylld igen!

Önskar er en god kväll! <3

Lillafrun