Helgdagar.

Vakna tillsammans. Äta långfrukost. Mannens maler sina favoritbönor och brygger det godaste kaffet ni kan tänka er. Ute är det snöstorm. Och det skottas. Både på Drömgården och i granngårdarna intill.

Jag bakar tillsammans med min dotter. Hon som knäcker ägg och hivar i mjöl som om det vore det självklaraste på jorden. Roligt så man knappt vill sluta, är det också. Och bakandet gav mumsigt resultat som blev lördagsfika. Ett recept ni så klart ska få ta del av.

Det pärlas och pusslas. Jag ammemyser under Oldemor-virkade filten tillsammans med lillprinsen. Det blir kväll och barnen badar, en efter en i baljan. Experiment är något Storebroren älskar.. och att ta in snö, färga med karamellfärg och ha som kompis bredvid badbaljan.. det, var en sån hit!

Det somnas gott till kvällen. Efter hela-familjen-nattning. Med läsning av nya Pettson-boken. Det kan vara så, att barnen fick den önskade boken, bara rätt upp och ner mitt i ingenstans, en dag tidigt i februari. Vi skämmer bort med kärlek.. men en liten pryl mitt i ingenstans, kan vara så himla festligt också.

Till kvällen när barnen somnat, brinner ljusen högt och lågt. Tystnad är och jag klipper och klistrar och gråter en skvätt över vad jag sätter in i familjealbumet. Från övervåningen hör jag en idog skäggig.. han jobbar för vårt bo.

Vi möts sedan. Och somnar tätt intill i finsoffan, som dom trötta men lyckliga småttingföräldrar vi är.

Helgen fortsätter. I sånt alldeles ljuvligt skönt tempo.

Det sörplas kaffe. Spelas mjuk musik. Visst, barnen tjivas ibland.. men mestadels är dom bara såna bästisar. Päronen tränar. Det tjavas ut i snöfallet. Därefter fylls hallen av vinterklädda små. Storebror hjälper sina småsyskon.

Snön tycks aldrig vilja sluta falla.

Jag sneglar åt tvättställningen och tänker att om några månader hänger jag småttingkläder där. Sen suckar jag, lättad. Vilar i vintern. Och tänker; Var sak. Har sin tid. 

En februarihelg med fallande snö från början till slut! Hjärtat är varmt. Hoppas att ni haft det gott, ni med!

Vi hörs alldeles snart igen!

Lillafrun