Förutom att fånga en hel drös av soliga utetimmar idag, med ljuvlig långpromenad, Tussilagolycka i leriga diket och ute-kring-gården-lek med småttingarna och så, så har det också påskbakats lite.

Två goda och lika enkla sorter. Perfekta att stoppa i frysen och längta till påskfika!

Solskenskakan tipsade jag ju om alldeles nyligt.

Men den är verkligen så god. Solgul och passar därmed ypperligt till påsk. Receptet på Solskenskakan/Sylviakakan/Påsk-kakan finner ni HÄR

Och så små snittarna då! Kolasnittarna. Världens enklaste, gooodaste lilla snitt. Yes, min favoritsnitt faktiskt. Gör dubbelsats på en gång vetja, det kommer du inte ångra. Receptet kommer här;

 

Kolasnittar

(ca 30 stycken)

100 gram smör

3/4 dl socker

2 msk ljus sirap

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Gör såhär;

Blanda alla ingredienser till en deg. Forma degen till tre längder och lägg på en smord plåt eller bakplåtpappersklädd plåt. Platta till längderna. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Skär längderna i 2 cm sneda bitar medan de forfarande är varma. Låt svalna. …. njut sedan, med fördel till en kopp kaffe med försiktiga vårvinden och sköna aprilsolen mot kinden!

Årets påskfika!

Ok. Nu väntar tisdagkväll här på gården! Det är en himmelens oreda prick överallt här inne.. barnen som missat krokarna helt för sina ytterkläder och ett smärre gruslass i hallen. Diskbänken är propp också, efter att morsan gått loss med bakning och matlagning… alltsammans, en röra. Sådär som det blir när man rejsar på och sedan ger sig fort ut genom dörren, prioriterar bort att diska framför att susa ut på älskade gården igen, för att njuta ljus och sol och fika på klätterställningen, hoppa i vattenpölar och bara fånga april så mycket vi kan, liksom. Minimannen och Juniflickan cyklar längs vår lillväg och det här känns som Livets april. Bertilen håller med.. som upplever alltsammans för sin allra första gång här ute i stora vida världen, liksom!

Hoppas att ni mår gott och har ett lika härligt vårväder som vi här i norr!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4