Å,

-junimånaden är här.

Den första dagen av nittiotvå sommardagar.

Jag började Livets Vackraste Sommarmånad, med att ta min tindrande Juniflicka i min hand. Vi gick längs grusvägen och plockade blommor tillsammans. Och jag tänker, att det är precis sånt jag vill fylla min sommar med. Det stora i det lilla. Här och Nu. Tillsammans med dom jag älskar mest.

Förra sommaren var så ljuvligt lycklig med lilla lillprinsens ankomst. Men om ni bara visste, vad som också samsades med den lyckan. Både sorg över en älskad plats som försvann från familjen. Och sån oro över två älskade som var sjuka. Den här sommaren är såren om möjligt lite läkta och den bästa; älskade människor i kring, mår bra. Vi hoppas på en sommar, där alla får må gott. Det är ju det viktigaste liksom.

Känna doften av nyutslagen björk och syren. Plocka blommor och trä smultron på strå. Bjuda ungarna på somriga småkakor och möjligt alldeles för många glassar. Ta hand om min trädgård som jag är så förtjust i. Kramas. Och gunga långsamt i trägungan där ute på gården.

Unna mig rushiga dagar som jag ju älskar. När det bakas och fejas, springs och påtas. Men också unna mig vila, långa kaffesörplande stunder och det där att bara tom-glo och göra ingenting alls.

Hela familjen ser så fram emot den här sommaren. På vår älskade alldeles egna plats på jorden. Men också dagar med hemestrande. Och förhoppningsvis en långtur till en mycket, mycket efterlängtad plats i våra hjärtan.

Med den här bilden av Juniflickan, kan vi konstatera att Sommarns dörr står nu på glänt…

”Som ifrån en annan värld

från ett himmelrike

strömmar till oss doft och färg

ur sommarns alla diken.

Kom och låt oss varsamt gå

i skogens tempelsalar.

Vandra i Guds blomsterspår

i gröna sommarhagar”

Fride Gustavsson

Ta hand om er! Hoppas att ni har en god första junidag. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4