Första sommarlovsveckan i juli ligger i hjärteasken och här kommer en hop med bilder och ord från den. 

Jag började med att känna mig ganska så låg på energi i kroppen, alltid full rulle här ju. Men jag har också varit sjuk. Småttingbacill. Jag behövde vila lite helt sonika. Lillebroren höll mig sällskap.

Sommarnattandet. Ljuvligt som alltid.

Energin återvände och det kalasfixades och slos in paket till den älskade snart-29-åringen.. som ju sedan fyllde och firades dagen lång. Mer om kalaset en annan dag,tänker jag.

Den första av favoritpionen slog ut. Doftar magi.

Vissa var världscoola i vanlig ordning. Min kloka, omtänksamma, kärleksfulla Treårings-Juni. Som ofta kryper upp i min famn, trasslas in sina småfingrar i mitt hår som hon gjort sedan alltid, och småblundar för att det är så mysigt. ”Mamma, du är min bästa mamma”. Jag smälter.

Vi hade Sommarlov. Vandrade längs lillvägen och klättrade busigt upp på nybalade höet. Och han som är först i täten där och Storebroren i familjen. Han har varit i Mäjadalen hos sin älskade Mormoster Storan med familj. Två gånger på en och samma vecka. Att susa dit själv på eget äventyr, tillhör nu livets underbaraste för lille Minimannen.

Rabatterna blev vackrare för var dag.

På torsdagkvällen susade vi iväg hela familjen till grannbyn, för att lyssna på M´s kusiner som sjöng och spelade. Sån himla fin kväll. Ljuvligt att komma hem sedan, och mötas av solbadande gammal Drömgård.

Så blev det Regnig Snart Semester-Fredag.

En liten trädgårdstur hanns med mellan skurarna, för blommor till handfatet. Radarparet försökte spela yatzy med minst två varianter av regler.. och så väntade vi på vännerna. Som anlände och gjorde dagen så himla mysig. Vi fikade. Mammorna fick prata i timtals och ungarna leka. Alla nöjda.I helgen har det varit väldans blött och tråkigt väder, en chansning för mamman och Bertilen att hänga tvätten ute.

Men alltså, jag tänker inte klaga på vädret. Det är en himla tur att det äär något väder….! Jag är lycklig över att få leva. Tillsammans med dom jag älskar. Väder är världsligt. Precis så.

Under lördagkvällen befann vi oss ute vid havet. Lyssnade på Morfar som spelade och sjöng med kompisen. ”Dans på bryggan!”. Sånt mys!

Jag och M var nostalgiska. För precis där, i Berghamn, fast längre ut, ute på klipporna. Där friade M till mig.. precis den där lördagen.. fast för nio år sedan.

Det gjorde också så oerhört ont i hjärtat att befinna sig där i kring… för den här vyn ni ser ovan. Den tillhör min barndom. Den tillhör alla mina springturer om somrarna, med start. Från Sommarstugan. Hujedamig. Att man kan sakna en plats så. Men var sak har sin tid. Nu är det ett år sedan älskade Smultronstället i livet, blev till någon annans lycka.

Den här lillstranden kommer alltid ha ett bo i mitt hjärta. Jag snörvlade lite för mig själv, när jag tog den här bilden, innan vi rullade hemåt vår gård igen.

Veckans sista dag var en endaste lång fira-kärleken-dag. Helt underbar. På mitten fick vi också besök av M´s kusiner. Vi slog till med gott matigt och sötigt fika och hade så gemytligt. Innan jag och M susade iväg för världsmysig date, bara han och jag. M´s efterrätt ser väldigt god ut, visst? Det var den också, tyckte han. Men min Crème Brûlée… ooooh, jag kolavippar, så god!

 

Det var en vecka i livet. Till en början lite låg på energi och lite siså inombords. Lite sorglig. Att passera sommarstugan var jättejobbigt. Men mest, sju dagar jag är så lycklig över. Sju dagar, som vi fick fylla med liv, precis som vi önskar. Vilken lycka!

….

 

Nu är det måndag igen och regnet har fallit och kyliga vindarna susat. Medan M jobbat på övervåningen har jag och ungarna roat oss med diverse mys här nere på nedervåningen. Lekt med leklera, suttit vid pianot och spelat oss igenom hela Astrid Lindgren-boken. Tränat, (kika i stories om ni vill ha passet. Jag sparade det även i höjdpunkten ”Motion!” så det ligger kvar längre än 24 h). Sett barnprogram och badat i badbaljan. Jag har svischat hittan och dittan emellanåt, jobbat oss neråt botten av tvättkorgen och bäddat rent så vi kan sova sådär extra gott i natt. Kvällsprommis för nattande och nu njuter jag och M av vad som känns som den allra första riktiga semesterkvällen.. vi är ju alltid hemma tillsammans och jobbar med gårdsbestyr och annat om måndagarna, men i morgon tisdag, brukar ju den skäggige susa tiiiidigt, tidigt iväg på jobb. Men alltså, inte imorn..! Ohlala, så härligt! Och vi ska på utflykt med Storfamiljen!

 

 

Må gott alla ni, så hörs vi snart igen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4