![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2019/09/18092019-IMG_9623-682x1024.jpg)
Frans Frasse Fransson sätter bild på känslan jag kan ha strax innan middagslagningen tar vid.
Eftermiddagströttheten.
Men ändå en önskan om en god, smakrik, näringsrik, enkel, smidig middag … låter ju tyyp omöjligt att pricka in alla dom punkterna, men att laga hela middagen på en plåt i ugnen minimerar disk och kastrullkaos och medan det bakas i ugnen hinner jag stöka undan på köksbänken och snabbt röra ihop en kall så till middagen och duka kring köksbordet.
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2019/09/18092019-IMG_9602-682x1024.jpg)
Plåtmiddag!
Jag klyftar potatis och rödbetor. Strösslar över morotspengar och ett knippe färsk sparris. Ringlar över olivolja, saltar och pepprar och skjutsar in i ugnen. I typ 225 grader i 20-25 minuter (beroende på hur pigg ugn man besitter… våran är kanske inte rivigast på den här jorden).
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2019/09/18092019-IMG_9624-682x1024.jpg)
Fetaoströra;
Under tiden rotsakerna bakas i ugnen, rör jag ihop en rejäl klick creme fraiche, smular i ett paket fetaost, saltar pepprar, ringlar i lite olivolja och vrider ur en halv citron som ligger i kylskåpet och väntar på bättre tider. Klart, en fetaoströra av rang!
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2019/09/18092019-IMG_9622-682x1024.jpg)
Nu har 20-25 minuter gått i ugnen och jag lägger till sist på torskfilé som jag delat i portionsbitar, saltat och pepprat. Skjuts in i ugnen till torsken är klar. Typ 15 minuter till, med lite lägre temperatur (typ 200 grader).
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2019/09/18092019-IMG_9620-2-682x1024.jpg)
Enkelt Middagstips, lagat på plåt!
Alla älskar det här hemma hos oss. Hoppas ni kommer tycka om det, ni med.
Senaste kommentarer