Frans Frasse Fransson sätter bild på känslan jag kan ha strax innan middagslagningen tar vid.

Eftermiddagströttheten.

Men ändå en önskan om en god, smakrik, näringsrik, enkel, smidig middag … låter ju tyyp omöjligt att pricka in alla dom punkterna, men att laga hela middagen på en plåt i ugnen minimerar disk och kastrullkaos och medan det bakas i ugnen hinner jag stöka undan på köksbänken och snabbt röra ihop en kall så till middagen och duka kring köksbordet.

Plåtmiddag!

Jag klyftar potatis och rödbetor. Strösslar över morotspengar och ett knippe färsk sparris. Ringlar över olivolja, saltar och pepprar och skjutsar in i ugnen. I typ 225 grader i 20-25 minuter (beroende på hur pigg ugn man besitter… våran är kanske inte rivigast på den här jorden).

Fetaoströra;

Under tiden rotsakerna bakas i ugnen, rör jag ihop en rejäl klick creme fraiche, smular i ett paket fetaost, saltar pepprar, ringlar i lite olivolja och vrider ur en halv citron som ligger i kylskåpet och väntar på bättre tider. Klart, en fetaoströra av rang!

Nu har 20-25 minuter gått i ugnen och jag lägger till sist på torskfilé som jag delat i portionsbitar, saltat och pepprat. Skjuts in i ugnen till torsken är klar. Typ 15 minuter till, med lite lägre temperatur (typ 200 grader).

Enkelt Middagstips, lagat på plåt!

Alla älskar det här hemma hos oss. Hoppas ni kommer tycka om det, ni med.Emmeli

G-VMBJT57ZE4