Får det lov att bara en bit oerhört saftig morotskaka? Denna blyertgråa oktoberlördag.. eller prick vilken annan dag som helst. Här kommer mitt bästa morotskakerecept för långpanna.
Morotskaka i långpanna!
Du behöver:
6 ekologiska ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
2 nypor salt
3 dl solrosolja
9 dl rårivna morötter
Smör och ströbröd till formen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt (Ha tålamod med vispningen, det lönar sig!)
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i äggsmeten
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
- Fyll smeten i en smord och bröad långpanna, den största du har i gömmorna!
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
- Låt kakan svalna
CREAM CHEESE LIME FROSTING
100 g mjukt smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Skal och saft av 1 lime
200 g philadelphiaost
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över kakan
- Dela i önskade bitar
- Ät, njut och frys in resten!
(Nästan-) Aaakta er, så god den är!
Och ni! Ta hand om er, ha en så god lördag ni bara kan, så hörs vi snart igen!
Riktigt; riktigt bra recept; rekommenderas varmt!!
Åh vad roligt att du tycker det! 😀
Hej! Supergod, men ser slaktat ut efter att jag delade den i bitar. Vad är tricket att smet inte ska fasta på kniven? Och få fina kanter?
Ett trick man alltid kan göra med långpannekakor med glasyer, är att kyla ner kakan en stund så glasyeren verkligen stannat, för annars är det nog smått omöjligt att få det ”snyggt”.. :/
Instämmer. Den var god men jag kommer aldrig att göra om den, för receptet var faktiskt inte särskilt bra. Jag har provat mycket bättre varianter som också går att bjuda på. Den här fick barnen äta så mycket de ville av och sen slängde jag resten.
Oj, det låter som om något gått knasigt för dig under vägens gång, som det kan vara! Jag fullständigt älskar detta recept, ett utav mina bästa, som jag återkommande bakar som ”ett säkert kort” 🙂
Ha en fin vecka!
Om jag endast har tillgång till en rund form som är 26 cm i diameter, har du något tips på hur jag ska tänka på receptet då?
Nu har du säkert löst problemet redan, men recept på morotskaka i rundform finns också, följ länken här: https://dromgardsliv.se/2020/10/17/den-dromgoda-morotskakan/
Bakat många olika morotskakor men detta recept var verkligen superbra!! Hög och fin blev den. Tog bakplåtspapper istället för att smörja och bröa och sen hade jag i kondenserad mjölk i frostingen – blev toppen! Hade för lite florsocker hemma men detta funkade mkt bra. Ska bakas igen!!
Så himla roligt!!