Den Drömgoda Morotskakan!

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl solrosolja
  • 4,5 dl rårivna morötter
  • Smör och ströbröd till formen

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt (Ha tålamod med vispningen, det lönar sig!)
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i äggsmeten
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
  7. Låt kakan svalna

CREAM CHEESE LIME FROSTING

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal och saft av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över kakan

NJUT!

På toppen av allt; Hemstöpta tårtljusen från Mäjadalen, så vackra!

… förra lördagen var en hit. Och nu är det lördag igen! Den blir en hit, den med.

Vi ska dela den med vännerna här på vår gård. Papporna ska hjälpas åt att bila bort en betongklack till hästarnas ligghall, så att vi lätt kommer in i det utrymmet med traktorn. Kunna skotta ut bädden som är där och sedan fylla på med ny bäddning inför vintern. Barnen ska få ponnygosa och rida. Mammorna ska vara mitt i hela alltet och jag bara vet att vi kommer ha det skittrevligt. Så är det liksom alltid. Tänk va, sån gåva. Att få vara tillsammans med människor man trivs så himla bra med!


Hoppas DU får en god helg, med möten som gör dig gott och hittepå som ger energi.

Må så gott ni kan, så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4