
Får det lov att bara en bit oerhört saftig morotskaka? Denna blyertgråa oktoberlördag.. eller prick vilken annan dag som helst. Här kommer mitt bästa morotskakerecept för långpanna.

Morotskaka i långpanna!
Du behöver:
6 ekologiska ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
2 nypor salt
3 dl solrosolja
9 dl rårivna morötter
Smör och ströbröd till formen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt (Ha tålamod med vispningen, det lönar sig!)
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i äggsmeten
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
- Fyll smeten i en smord och bröad långpanna, den största du har i gömmorna!
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
- Låt kakan svalna

CREAM CHEESE LIME FROSTING
100 g mjukt smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Skal och saft av 1 lime
200 g philadelphiaost
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över kakan
- Dela i önskade bitar
- Ät, njut och frys in resten!

(Nästan-) Aaakta er, så god den är!
Och ni! Ta hand om er, ha en så god lördag ni bara kan, så hörs vi snart igen!
Senaste kommentarer