Får det lov att bara en bit oerhört saftig morotskaka? Denna blyertgråa oktoberlördag.. eller prick vilken annan dag som helst. Här kommer mitt bästa morotskakerecept för långpanna.

Morotskaka i långpanna!                

Du behöver:

6 ekologiska ägg

5 dl socker

6 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

6 tsk bakpulver

3 tsk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

1 tsk malen ingefära

2 nypor salt

3 dl solrosolja

9 dl rårivna morötter

Smör och ströbröd till formen

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt (Ha tålamod med vispningen, det lönar sig!)
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i äggsmeten
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
  5. Fyll smeten i en smord och bröad långpanna, den största du har i gömmorna!
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
  7. Låt kakan svalna

CREAM CHEESE LIME FROSTING

100 g mjukt smör

5 dl florsocker

3 tsk vaniljsocker

Skal och saft av 1 lime

200 g philadelphiaost

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över kakan
  3. Dela i önskade bitar
  4. Ät, njut och frys in resten!

(Nästan-) Aaakta er, så god den är!

Och ni! Ta hand om er, ha en så god lördag ni bara kan, så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4