Solen skiner (halvstormen har smält bort morgonen snötäcke under dagen) och hela helgen ligger framför!

Och något vi alla älskar och uppskattar här hemma, är att äta gott. På helgen gör vi det lite festligare. Ni ska nu få recept på Den Godaste Helgpastan! (enligt tokarna i bild och deras två päron, alltså!)

Den med lövbiff, småtomater och massa god och gräddig ädelost i!

Den Godaste Helgpastan!

Hacka några (typ 3-4) sharlottenlökar (eller en gul lök) och bryn med en smörklick i favoritstekpannan. Strimla cirka 500 gram lövbiff och fräs tillsammans med valda löken. Salta och peppra! Köttet behöver bara få en yta, inget sönderstekande, ok?

Hiva sedan i en burk hela cocktailtomater, några deciliter grädde och/eller creme fraishe (ta vad du har hemma, för sjutton!) och till sist smular du ner en hel kvibille gräddädelost (140 g) och låter alltsammans puttra ihop under några minuter. Salta och peppra efter smak. Servera till favoritpastan och favvisgrönsakerna!

Njut!

Önskar er alla en hjärtegod helg. Ta hand om er!

Själv längtar jag så enormt mycket efter att träffa Storfamiljen att det liksom gör oont i kroppen. Sedan 1/3 har vi karantänat jag och barnen. Längtar halvt ihjäl mig efter en Mamma-och-Pappa-kram… det blir man liksom aldrig för stor för. Vi lever ju lite som i en Corontän. Lantlivet i norr är ju sånt. Håller inte på och ränner och är i stora folkmassor och så vidare. Men, vi är väldans vana att träffa våra nära, ofta. Så det är bland det jobbigaste med det här skit-viruset, tycker jag. Men imorn, imorn tusan, ska vi ha utekalas. Förstås ska avstånd hållas osv, men bara att få ses, och prata live. Det blir fint. Tur att vi har en hel Drömgård att sprida ut oss på!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4