(Inlägget innehåller 4-åringshärliga reklamlänkar!)

Det var Junis 4-årsdag, och sommaren visade sig från sin allra mildaste sida. Luften var så varm och vi firade födelsedag i varma skuggan under stora äppelträdet.
Juniflickan, så lycklig från morgon till kväll, omringad av älskad Storfamilj. Hon svassade runt i sin lilla byxdress med enhörningar (hittas HÄR förresten) och söta solhatten (HÄRIFRÅN).

Med nypysslade alster kring arm och i småhänderna (välbyllda pyssellådan för en liten peng, från Rusta går ej av för hackor!)

Junihjärtat hade önskat kalas i färgerna ”rosa lila turkost”. Kalasgrejer shoppar jag oftast på Panduro, som ballonger och servetter. Små gulliga födelsedagskort från Akademibokhandeln.

Skrållan, hon är ingen tårtflicka, inte alls. Så förstås bjöds det inte tårta denna dag. Önskat var istället, en glassbuffé, med ”enhörningsströssel”… ett rosa sådant, alltså..

..hon som älskar ordna kalas gick in för den där önskningen till fullo och hade det larvigt roligt inför… men det bästa var, hur alla tyckte denna glassbuffé var så god… och som inte kostat mig mycket ork och tid, alls.. sänder er recepten nu, och (typ) beordrar er att prova göra egen glass på detta vis. Enklare blir det inte. Inte godare, heller!

Juniflickans Glassbuffé!

Kaffekolaglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (a´400 gram)
  • 3 msk rejält starkt espressokaffe

Vispa grädden fast i en bunke. Blanda kondenserad mjölk och kaffe i en annan bunke. Vänd ner grädden i kaffesmeten. Ställ i frysen i minst 6 timmar!

Vaniljglass

  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1,25 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver


Vispa grädden i en skål. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och vaniljpulver i en annan skål. Vänd ihop äggsmeten och grädden och häll upp smeten i en form. Skjuts in in i frysen i minst 6 timmar!

Blåbär- och Hallonglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (á 400 g)
  • 250 gram frysta, tinade bär

Vispa grädden. Blanda kondenserad mjölk och tinade bären (vi valde hallon och blåbär). Vänd ner grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen i minst 6 timmar!

Som topping till buffén fanns strössel förstås. Hackade mandlar också. En bärsås. Och pluttiga maränger som var försvinnande goda!

Minimaränger

3 äggvitor (dom har du ju redan från vaniljglassmakeriet!)
1,75 dl socker


Vispa äggvitor och socker med elvisp till ett hårt skum och spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Du bestämmer marängernas storlek. Vi gjorde pyttesmå denna gång för att dom skulle rymmas som en del av toppingen på glassarna. Ställ marängerna in i ugnen på 75 grader några timmar tills marängerna har torkat..psst! -ugnsluckan kan vara lite på glänt

Blåbär- och hallonsås

Mixa ihop bär du gillar. Jag tog ett par deciliter blåbär och hallon vardera. Bären mixas ihop med ett par matskedar strösocker. Sila av såsen genom en finmaskig sil. Tjopp tjopp säger det och så har ni världens godaste bärsås att ringla över glasstruten!

Hemgjord glassbuffé på kalaset! Larvigt enkelt och barnsligt gott! Både barn och vuxna mm:ade fröjdefullt!

Ni ”måste” prova, ni med!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4