(Inlägget är i betalt samarbete med Colorama Lunde)

Tänk va, ännu ett rum som tapetseras och plötsligt förvandlas det icke livfulla till ett gemytligt rum man bara vill vara i. Obeskrivligt häftig känsla att få chans att förvandla detta ”skrytbygge” till 1800-talsgård, till ett beboeligt hem.

Ovan ser ni lite utav känslan som önskas i Storebrorens rum. Hans tapet är fantastisk. Kommer från Colorama Lunde och finns i flera färger. Vi hade svårt att bestämma oss mellan blå eller grön, men ni ser vad valet föll på. En ljuvlig blå med ett mönster så behagligt.

Fin visst?

Här fångade jag M mitt i ett hörn av tapetserandet.

  1. Mät ut hörnet och lägg till cirka 1 centimeter (beroende på hur rakt hörnet är så är det klokt att mäta på flera ställen och ta det längsta måttet för att sedan lägga till 1 cm).
  2. Dela våden i två!
  3. Limma! I hörnet är det finurligt med pensel!

4. Passa in och sätt upp första delen av våden! … den centimeter man då tagit till, den hamnar på nästa vägg..

5. Mät hur bred andra halvan av din tapetvåd är, ta det måttet och rita ut på väggen från hörnet mätt (loda in! Första våden på en ny vägg är den som sätter ”rakheten” på hela alltet! Vi använder laser som ni ser!)… det viktiga här är att tapeten snyggt ska kunna överlappa första delen av hörnet.. tapeten ska i hörnet INTE sättas kant i kant utan gå lite ”omlott” och mönsterpassning sker ”så gott det går”.

7. När måttandet är gjort limmas väggen och andra delen av våden kan sättas på plats!

Enkelt då, att bara följa lodlinjen för att få det rakt och fint! … ju längre vägg desto större anledning att kolla av loden då och då, så att det inte ”drar iväg åt något håll”..och lutande väggen i Pisa står och tittar på dig efteråt. Inte för att det gör något men….

När man sedan kommer till sista hörnet av rummet (se bild ovan), möts man av den allra första våden som sattes, ”överlappande”, och den allra sista våden sätts omlott med den. SOLKLART eller hur!?

Nu är Storebrors rum färdigtapetserat! Hurra! Återkommer med slutresultatet förstås!

På instagram finner ni Colorama Lunde HÄR för eventuella frågor eller bara för att få hänga med på det senaste som trillar in i butiken. Colorama Lunde har så fantastiskt mycket mer än bara tapeter.. ja, ALLT du kan tänka behöva när du vill göra det tjusigt och gemytligt i ditt hem.

Och ni! Missa nu inte Colorama Lundes generösa tapetkampanj med 25 % på masssssor av tapeter! Kampanjen som startat alldeles precis (25/9) och pågår ända till 11/10.

Utlovar den proffsigaste (och trevligaste!) hjälpen bland määängder av tapeter för alla smaker!

Tapetsera mera hörreni! Rummet blir så fantastiskt ombonat heltapetserat och inte alls ”grillligt” som man kanske tänker.. och istället ”fegar” och tar en fondvägg med tapet… jag skulle säga att effekten blir tvärtom. En vägg tapetserad är mycket mer ”grillighetsframkallande” än att tapetsera rummet runtom… men äsch, smaken är som baken och så vidare. Här älskar vi tapeter! Gör ni också det?



Emmeli

G-VMBJT57ZE4