(Inlägget en übergossig reklamlänk!)

Det är varm höst här i norr,

… och att önskan om att få plocka min egen födelsedagsbukett häromdagen, gick så himla lätt i uppfyllelse.. känns både härligt, och lite läskigt. Blomsterlyckan är stor och jag lät mig bara njuta av stunden.

Snart har alla löv fallit till marken. Och hösttecken byts snart ut mot Vintertecken… fast just denna stund, med 15 grader varmt, kändes vintern väldigt långt borta. Nu har regnet stått som spön i marken i tre dagar i rad efter det och snart är naturen sitt gråaste jag. Sitt vilsammaste jag, kan vi kalla det. Jag gillar hösten. Mår gott i den. Särskilt nöjd är jag efter att ha varit ute en skön motionstur/utelek med barnen/etc, oavsett väder. Och sen trillar in genom dörren, myser på sofflocket och känner höstens lugn.

Frågar du mig om en favoritårstid, så svarar jag inte. Det går inte. Jag tycker om alla. Och alla fyller sin funktion, om man bara låter sig lyssna in naturen.. inte strävar emot, utan följer med…

Allt har sin tid..

Se så vacker parikosfärgad blomma! Jag som bröt av alla mina dahlior precis vid utplantering, trodde inte att jag skulle hinna njuta av en endaste dahliablomma innan frosten nöp dom… ni förstår nöjdheten nu då.

Jag har fortfarande dahlior som blommar, bredvid alla andra sorter ni ser i denna bukett… men nu börjar det vara på sluttampen.

Nästa år, ska jag med flit knipsa av mina dahlior, så fort dom börjat komma upp lite grann.. då får jag förmodligen en buskigare blomma.. både förra året och i år har jag fått ganska så rangliga skapelser. Som ändå givit overkligt vackra blommor.

Det är så vansinnigt fint att blanda i höstfärgat hallonris i buketterna, tycker jag!

… och nu är jag lite som Ferdinand. Suckar. Luktar på blommorna. Och försöker spara doften.. i hjärteasken.

Och se där, då!

-Älskade lilla flock. Livets vackraste bukett med mina ögon sett. Bästa gåvan, varje dag. Tripp Trapp Trull. Tänk vad dom lärt och lär mig om livet. Så innerligt tacksam för det.

(Och du! Vill du unna dig en gossig tröja i höst, det har jag gjort, och det blev den ni ser på bilden… -jag i princip boor i den. Till klänning, fjällrävenbrallan, mammajeansen… passar jämt. Mjuk OCH fin. Finns HÄR)

Önskar er alla en god oktoberkväll!Emmeli

G-VMBJT57ZE4