Han kan det där med att baka, min minsta prinskorv.

Precis som sina storasyskon vill han nu alllltid vara med vid köksbänken där det lagas och bakas. Just nu är vi inte i ett skov där vi experimenterar oss fram, olika raw-bollar/kakor.. så gott! Igår svängde B och jag ihop en chokladkaka som råkade bli alldeles jättegod. Dock det mesta på en höft, men jag tänker att vi gör ett försök till recept… för den här måste ni prova, ok? Här hemma som mellis för barnen, till kaffekoppen för morsan, som i farten-tugg till kontorspappan ..Raw-chokladkaka by Bertilen!

Mixa (i en rejäl mixer som inte ”brinner upp” så lätt, helst i en matberedare!);

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl kokosolja
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl dadlar
  • 0,5 dl flytande honung
  • en skvätt kaffe (typ 3 msk)
  • en nypa salt

När dessa ingredienser blivit en god smet i mixern/matberedaren, då hivar du ner en näve sötmandlar som får hackas till önskad storlek… vi gillar när det är något att tugga på så vi mixade då bara några sekunder!

Tryck sedan ut kakan i en bakplåtspappersklädd form och skjutsa in i frysen. Ta ut när kakan frusit till lite grann och dela i önskade bitar!

NJUT!

Efter en lugn hemmadag ska vi nu susa iväg till vännerna på Matlag! Önskar er alla en god kväll så hörs vi imorn igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4