Jag har ”drabbats” av adventslängt.

Men liiider inte utav det. Som Pippi Långstrump skulle ha sagt, om sina fräknar. Jag tog mig en titt i Drömgårdslivs julearkiv (Ni finner förstås ännu mer under kategorin ”Jul på Drömgården”) och plockade fram sånt jag önskar fylla min novent med.. tiden innan första advent, alltså!

Hoppas att ni också gillar mitt försök till inspirationsströssel!

De godaste saffransbullarna jag vet. Såna längtas det efter, inte minst av småbarnen. (Recept HÄR).

Att duka upp gott för småfåglarna där ute i kylan. Också himla hjärtegott att göra. Jag älskar alla årstider. Var sak har sin tid. Var tid har sin charm. Nu boar vi för vintern.

Plocka fram juleböckerna till barnen. Astrids Lindgrens julesagor, Pettson får julbesök, Bonden blom… alltid goda idéer. Och förra året fick barnen också en bok där vi läste ett kapitel varje dag, från första december till julafton. Att läsa är så mysigt.

Efter småkyliga timmar ute. Få komma in i värmen. Fika. Saffransbullar. Varm choklad med vispgrädde.

Pyssla! Åhå. Bland det bästa jag vet. Enkla små pyssel. Det är det bästa. Dessa stjärnor är så söta tycker jag. Går att vika av vanligt papper, eller bakplåtspapper.. men allra finaste tycker jag att det blir av en liten tapetstump.

Hur du gör dessa, kan du se HÄR.

.. och så finular jag på årets julekrans. En- eller granris får det bli. Återanvänder nog den där grön rosetten. Grönt, va! Skönare färg får man leta efter. Tycker jag!

Adventslängt och inspirationsströssel, ja.

Mina bästa tips, ur hjärtat; –Släpp på kraven. Känn in ork, lust och livsläge. Skapa en advents- och juletid som passar DIG och de dina.

Det behöver inte vara ”lika varje år”. Du behöver inte hetshandla julklappar för att barnen ska bli nöjda. Att du är ”Här. Och nu”, betyder (tror jag) mer än guld. Det finns inga julemåsten? Skit i storstädande.. det är ju kolmörkt nu ju? Vem ska se eventuella dammråttor som gömt sig på snirkliga ställen en egentligen inte orkar kravla sig till under vintermörkret? Nä, äsch. Tänd ljus. Stoppa nejlikor i en apelsin och känn doften. Omringa dig med dom du älskar. Spisa musik du tycker om. Norpa friskluft och njut av värmen där inne sedan. Gemytligt, lugnt, närvarande, trivsamt… det blir mina ledord för Advents- och Juletiden 2020.

Vilka blir dina ledord?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4