Hej kompisar!

Jag vet att jag tjatar, men oj så roligt det är att ni är här inne och läser. I kommentarsfältet här är det ganska tyst.. och det är inget kommentarstvång, ALLS.. men jag veet att det är krångligt att kommentera här, många frågar hur man gör, om det ens går? Jo, det går fint.. men man behöver klicka sig in på det inlägg man vill kommentera, klicka på rubriken till det inlägget, dåå kommer kommentarsfältet fram. Men vi hörs ju i inkorgen på instagram allra mest och det är så roligt att ni hänger på båda ställena här med mig! Tack <3

Nu gör vi en Måndagshälsning, som sig bör. Blickar lite bakåt, checkar läget, och önskar veckoplaner.

Veckan som gick;

Startades med en långtur med vår minsta häst. Han är en så god vän till mig förstår ni, inte bara till barnen. Chippen både prommar och springer med mig och ser ut att älska dessa turer.

Vi hade, nästan olagligt, härliga vårvinterdagar. ”Får man haa det såhär bra?”, tänkte jag för mig själv.. där jag gick fram under tidiga, soliga morgonen. Drog ungar på räserkälke och skaren bar oss var vi ville.

Vi hängde hemma på gården och hade det gott och var också iväg till vännerna och hade det världsbra. Så tacksamt hela alltet! Kunna skapa dagarna, tillsammans.

Jag fejade. Som att städa en hop lådor och göra silvret skinande, i ett nafs. HÄR berättar jag hur!

En dag serverades detta till middag. Enklast möjligast. Men så gott.

Jag bara kokade en kastull med pasta. Snodde ihop en dressing på creme fraishe, chilisås, salt och peppar. Skopade upp goda oliver i en skål. Fräste sparris i god olivolja, med salt och peppar på toppen. I stora fatet rymdes bladspenat, tomater, paprika, fetaost, strimlad salami och det godaste; en ny grillost som kommit, som är gjord på mjölk från våra norrländska kor. Åhå, så gott alltihopa! Och barnen älskar att få plocka ihop sin egen tallrik.

Vi bullbakade.

Vi fick hem drömlasset, gällande hästfoder. Och ”Norra Drömgården” är numera också återförsäljare av detta fantastiska foder. Som hästarna mår så bra av och älskar. Ni med hästar här i kring oss, höga kusten, får alltså gärna höra av er om ni vill prova detta foder till era hästar. TOTAL Horse Feed är det ideala komplementet till grovfoder då det är ett spannmålsfritt, balanserat, komplett foder med all näring hästen behöver dagligen. Inga andra mineraltillskott behövs vid rekommenderad giva. HÄR kan ni läsa mer! Och önskar ni köpa av oss är det alltså bara att maila 🙂 … hoppar vi över en dag av detta, märker vi på en gång på våran sköra Kolaböna, att något fattas honom.. han är som ”natt och dag”, med eller utan.

Så blev det helg och vi invigde den med skotertur med litet fikastopp. Det är rätt fräsigt att kunna säga att vi åker till Våran skog. En dröm som mannen haft, att ha egen skog. Barnen skällde hejvillt på pappan när han gasat över en stackars pyttegran som gått av.. ”NU HAR DU JU DÖDAT ETT AV VÅRA TRÄD, PAPPA!!”. Haha!

Fjödur tappade en sko (igen. han är tokig i att få av sig vinterpjucksen)… men M tog mod till sig (han har hängt med vår Hovis och sett och lärt sådär som han gör… i ett nafs) och nu spikade han fast livets första hästsko. Apläskigt..

.. men väldans nöjda var vi. För under lördagen när ungarna var hos finvännerna och hade det kungligt, så kunde vi päron ge oss ut tillsammans med våra hästar på lång långtur. Otroligt härligt! Och kolabönan slapp halka en endaste gång.

Veckans sista dag. En påta med allt möjligt-dag. Vi sådde påskgräset. Pappan jobbade vidare i matrummet och servade också sin fruga med att ordna henne en början till odlingsrum. Och barnen susade några timmar till Farmor… då passade jag på..

.. och upplevde barndomsminnen, med varm nyponsoppa, vispgrädde och mandelbiskvier. Samtidigt som jag klistrade in ett gäng foton i familjealbumet. Mysig bara jag-stund.

Vi somnade i ett trassel i storsängen till kvällen.. tack Livet, för så fina dagar med dom jag älskar mest.

Och nu väntar en alldeles ny vecka på oss! Jag känner mig pepp. Men som den björn jag är, som precis vaknat ur vintervilan, varvar jag våriver med att vara trött, så trött.

Önskeplaner för vecka 12!

-Leva HemmaMammaliv. En ynnest.

-GASA MED FÖRSÅDDEN! – så taggad. Behöver dock inhandla jord först innan jag kan dra igång med full fräs. Planerar en tur för inköp av Hasselforsgarden-jord.. det är den bästa, tycker jag.

-Påskpyssla med barnen!

-Fortsätta mitt vårstädningsrace! ..har som mål att göra klart att lådor och skåp i köket denna vecka. Det är lite för tråkigt jämfört med att påskpyssla med barnen och så, därför har jag inte så stora förhoppningar på det där målet, hehe..

-Sända er PÅSKINSPIRATION! Åhåh, jag längtar omåttligt till påsk, har jag sagt det, va va va? 😀

-Hänga med vännerna, förstås!

-Möta marshelg med inga planer alls. Älskar det!

….

Vårdagjämningen är förbi, men i morse vaknade vi av snöfall. Nu är det redan många plusgrader och snön som la sig till morgonen, är nu bortsmält och mer därtill. Det stämmer nog, det där som jag är itutad sedan barnsben av älskade pappasen; ”men du Emmeli (när jag misströstade och ville cykla hemma på villavägen, inte att det skulle komma meeer snö, igen!), den här nysnön gör bara att den gamla smälter fortare”. Så är det. Allt det där sköna, varma, gröna, ligger oss framför nu. Ja, tänk.. vi går ännu en vår till mötes.. det är så fint att det inte är klokt.

Ta hand om er, så hörs vi alldeles snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4