Så var det plötsligt den allra, allra sista marsdagen för det här året.. idag är det flera plusgrader, sol och blåser halv storm. Snön och vintern är på väg att dra sin kos, känns det som. Nog för att det garanterat kommer en del ”aprilväder”, det hör ju till.

Men nu tänkte jag blicka tillbaka till lördagen alldeles i början av mars. Det är en utav månadens höjdpunkter, nämligen!

Vi var fyra familjer som tillsammans ordnat ett för-hela-förskoleklassen-kalas, där alla våra 7-åringar firades som alla fyra fyller inom samma vecka. Vi höll till här på Drömgården och så här gick det till!

Då alla fyra familjer hade sina ansvarsområden, så var det så cool-lugn stämning innan, att vi sågs för att snicksnacka ihop oss, grilla lunch i vad som plötsligt blev ett regn- och snöbusväder. Det bekom inte Bertan, som ni ser. Korv med bröd, på sin egen traktor, kan aldrig bli fel!

Två utav livets viktigaste människor i bild. N och M. Som var mitt i kalaspyntandet där.. och ja, som ni ser, lagom till att klockan höll på att slå kalastid, kom solen! Det blåste halv storm stundvis. Men ändå, SOL!

”Enkelt och barnagott”, var mottot till kalasfikat.

Jag och Bertil hade ju bakat så himmelens många chokladmuffins någon dag innan, så dom tog vi och pimpade med lite frosting och fräsigt strössel som mamma L hade i sitt tårtskaparförråd. Någon hade ordnat pynt, någon hade shoppat festis och olika småkakor som barnen älskar osv..

Kalaset drog igång! Små gulleungar trillade in på gården, en efter en. Vinter- och hjälmklädda.

Det höggs in på fikat, öppnades paket..

.. och sen hade vi fått upp farten och var redo för kalasaktiviteterna!

Vi hade kallat in en KalasFarfarMorfar.. som styrde lyckliga småungar varv, efter varv, på våran stora lägda. Det var en höjdare!

Och älksklingsChippen bar förstås barnen tryggt på ”ponnyridning”. Tålmodiga, snälla, snälla lillhäst. Magi, att se små barn som tyckte det var vääldigt spännande att få rida på en häst.. nästan lite föör spännande innan.. och sen väl uppe på ryggen, så bara ÄLSKADES stunden och ”ett varv till, en gång till” var önskeorden. Hästar är magi, för både stora och små. Så är det!

Och på toppen var det dags för Skattjakt! Barnens faster är en hejare på att fixa sånt här och hade gjort en helt fantastisk skattjakt. Uttänkt i minsta detalj. Dom två lagen skulle samla två siffror var och till sist möta andra laget, för att teamworka ihop den fyrsiffriga koden så att låset gick upp..

När det kutats runt på gården, under klätterställningen, in i lekstugan och här och där.. då var sifforna funna och bara koden kvar att sättas ihop. Det var förstås siffrorna 2 0 1 4 som ungarna tillsammans samlat, födelsedagsbarnens födelseår.. så finurligt så!

Och till sist..

.. plötsligt var skattkistan öppen och gullungar fick sina karamelliga skatter. Sen satt dom där, hela stora barnagänget på verandatrappan och åt.. och vissa småvägrade att åka hem när föräldrar kom för hämtning. Det var en höjdardag, och både små och stora hade så innerligt trevligt!

Att slå ihop oss, dela på bestyren och ordna utekalas för hela gulleklassen. Det var en hit, sannerligen!

Tack alla inblandade!

Emmeli, glad kalasmamma

G-VMBJT57ZE4