(I betalt samarbete med Norrmejerier)

Som jag älskar att stå här i vårt gammkök och dona, laga mat och baka.

Tycker du om krustader med kantarellstuvning? Här kommer mitt recept. Lite hittan-dittan i vanlig ordning, smaka av smaka av smaka av är ju ändå grejen eller hur?

Småkrustader med kantarellstuvning

Fräs ett par deciliter förvällda gula kantareller i en rejäl klick smör. Låt fräsa till svampen börjar hoppa och poppa i pannan. Salta och peppra, svart- och/eller vitpeppar. Smaksak. Strössla över 1-2 msk vetemjöl, rör om och häll över 2-3 dl Norrmejeriers vispgrädde. Låt puttra till önskad smak och konsistens, kanske behöver du späda med lite vatten? Dutta sedan småkrustaderna lagom fyllda med kantarellstuvning och gratinera 

några minuter i ugnen i cirka 225 grader. Lite färsk timjan på toppen och jag törs utlova mm-ande!

En god förrätt och en livetgåva! Hurra för sånt!

Vadå livetgåva?, undrar du. Jo, ni vet.. såna där vänner, som man lever som i symbios med. Som ingår i vår närmsta krets, såna vänner som vi kan dimpa ner hos oss och vi hos dom, närsomhelst. Hursomhelst. Här snackar vi småttingslivsstökigt hem, långkallingar och håret på sned.. det bekommer oss inte. Vi stöttar och peppar, har arbetsdagar tillsammans, susar på utflykter och träffas för matlag och förgyller vardagslivet till fest. Barnen är jämngamla och tighta vänner sedan pluttar. Hämtningar, lämningar, lekdater.. vi hjälps åt. Inget är jobbigt. Bara härligt. Vardagshjältar i vårt liv, utan tvekan.

Jag vill hylla dom till skyarna. Vi delar matintresset och jag vet att småkrustader till förrätt, fyllda med stuvning på skogens guld, gula kantareller.. en krämig stuvning gjord på Norrmejeriers smör och grädde. Det älskar dom!

Vad vore livet utan vänner. <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4