(Inlägget är i betalt samarbete med Naturkompaniet)

Ni vet att vi tycker om att ge oss ut i skog och mark för familjeutflykt. Den här gången bar det av mor Själandsklinten!

Vi parkerade vid gårdsbutiken i Nordingrå, Själand och sen började vi vårt tjavande. 1,1 km bara… men denna stigning är märkt som ”krävande”. Vi tog det som en utmaning, alla fem var vi väldigt taggade!

Bra kläder för ändamålet, som rejäla vandringskängor som både är stabila för fötterna och vattentäta. Och förstås en riktigt bra ryggsäck fylld med förnödenheter. Det är ett par punkter som är viktiga på utrustningslistan när man ska ge sig ut på vandring, kort som lång. Ett gott, tappert humör också, förstås!

Det vaar väldigt brant bitvis. Småbenen gjorde det hutlöst bra, alltså.

Den branta stigen är en del av Världsarvsleden här i vårt vackra Höga kusten. På vägen upp finns en kallkälla med dricksvatten. Fräsigt är också, att tidigt på våren så blommar purpurbräckan, som endast är känd, förutom i fjällen, på Själadsklinten och Ringkallen i Nordingrå.

Till sist var vi famme vid den söta, otroligt välskötta toppstugan på klinten. Ni må tro att den grillade korven, chokladbiten och drycken smakade gott, så gott. När en hagelskur blåste in över oss gick vi inte i lilla stugan och skrev i gästboken och åt upp det sista av matsäcken.. sen försvann ovädret och solen kikade fram!

Själandsklinten sticker upp ur ett skogsklätt bergsmassiv och wow vilka svindlande vyer. Där uppe finns stigar till flera olika utsiktsplatser. Hisnande! Så himmelens väl värt ett besök, hälsar vi alla.

Ett vandringsminne vi spar i Familjehjärtat. Själandsklinten!

Och ni! ALLT ni kan tänkas behöva inför ert frilutsliv och vandringar, korta som långa, det finner ni hos Naturkompaniet. Kom direkt till deras hemsida HÄR!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4