Litet för världen. Men stort för oss här på Drömgården! – nu börjar vi vår livets första höskörd. Vår egna slåtter! Med målet att ordna mat till våra älskade hästar, alldeles själva.

Och vi är helt omåttligt peppade både jag och M. Vi har pepp från många håll och stor skepticism från vissa… ooch i vanlig ordning lyssnar vi inåt och till vad våra hjärtan säger. Och det säger ”prova!”. Så då gör vi det.

Sista pusselbiten hamnade på plats så sent som idag; balmaskin och balvagn inshoppad som sista delarna i vår lilla men så viktiga maskinpark. Så, nu kör vi!!

Det kan gå hur som helst. Men ikväll, den allra sista junidagen, så vacker att det inte är klokt.. då började vi. Och hela gänget var peppat!

Den del vi tänkt slå är nu slagen. Puh. Steg ett, utan krångel. Check! Den del av lägdan som vi sedan kommer göra sommarhage till hästarna på. Dom får efterbeta där, på nerslaget gräs, så det förhoppningsvis blir alldeles lagom mycket grönt och gott för dom. Hoppas den planen ska hålla! Imorn väntar nästa steg med höskörden…

.. då ska höet vändas en första gång. Vädret ser ut att vara med oss, hoppas hoppas det håller i sig..

Tack älskade junimånad för så mycket gott. Det känns fräsigt att få avsluta månaden på det här viset;

Ljudet av gammtraktor som jobbar på ute på vår alldeles egna lägda… kvällssolen som sakta sjunker över gården. Juniljuset äär det vackraste jag vet! Ungar som har kompisar till sena kvällen, mammor som langar kvällsfika på löpande band och babblar i kapp ett par dagar ifrån varandra, samtidigt. Tack livet för allt vi får vara med om. Sånt som känns som mycket i hjärtat. <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4