Hej från hallen, direkt intittandes i gammköket här i Drömgården!

Igår morse vaknade vi till den första julidagen, i ett riktigt sommarhem.. ni vet när flugorna brottas högst upp i fönstren, golven klibbar efter veckans allt ut-och-in-spring av småttingar.. men mest mamman och pappan som tjavar in från åkern eller hästhagen men vad dom nu haft på fötterna. Disk som inte hunnit hamna där den ska pga väldans mycket roligare saker för sig än att ha det tipp topp jämt jämt på diskbänken.. massor av tvätt…Och så vidare.

Allt det där hör ju till, för oss alla eller hur?

Här hos oss är det nu dagar för slåtter och vi har fullt sjå att få ihop alltsammans. Men hittills flyter det på väl och andra vändningen är redan gjord. Imorn eller söndag, väntas strängläggande. Därefter det roligaste och mest kritiska momentet, att pressa alltsammans.

Medan barnen hoppade timme efter timme på nya studsmattan, rejsade preggomamman på i hemmet. Tvättmaskinen gick varm, det vädrades täcken så gott det nu kunde vädras i en värme väldans varm. Dom svettiga pelargonerna i fönstren fick äntligen sina vattendroppar. Och tjopp tjopp var här skräp- och kladdfritt, för ett slag. Doften av såpa.. tillsammans med en färsk pionbukett från trädgården… oslagbart!

Ett stycke sommarkök!

.. det finns flera versioner av såna, sommarkök alltså. Och alla hör livet till, ju. Sommarskäpigt och kladdigt, likväl som plötsligt nyskurat, med en någorlunda nystruken duk och trädgårdsbukett på bordet. Jag tycker båda har sin charm. Sådetså.

Härligt var det i alla fall, att vakna till denna varma, varma julifredag.

Med var ska på sin plats och så, det är vilsamt att ha det så i alla fall nu och då. Och idag behöver vi fokusera..

..mannen och jag ska både spela och sjunga på mannens farfars begravning och barnen är så söta och hejar på oss. Det är ingen lätt uppgift men det känns fint att få göra. Gullungarna har laddat upp med varsina små kit med oprassligt, ätbart.. och påminner varandra hela tiden om att ”och så måste vi vara tyysta.. och sitta stilla!?”... energiknippena.

Det blir en vacker fredag, det här. Varm. Sorglig. Men fin. Så vill jag tro.

Ta hand om er alla, så hörs vi snart igen! God första julihelg, också!Emmeli

G-VMBJT57ZE4