![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2021/07/03072021-IMG_8271-682x1024.jpg)
Vill du bjuda på något svalkande gott efter sommarmiddagen eller till sommarkalaset? Något så fantastiskt gott, enkelt att förbereda och som smakar sommar så det förslår?
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2021/07/03072021-IMG_8284-682x1024.jpg)
Frozen cheesecake med jordgubbar… får dåndimpen bara jag tänker på det!
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2021/07/03072021-IMG_8278-682x1024.jpg)
Magiskt god Frozen cheesecake!
Botten:
- 15 digestivekex
- 75 gram norrmejeriers smör
Fyllning:
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 1 krm vaniljpulver
- 400 gram philadelphiaost
- 2 dl norrmejeriers vispgrädde
På toppen:
Dom bär du önskar, jordgubbar är himmelskt!
.. och några blad citronmeliss är både vackert och syrligt fräscht!
Gör såhär:
- Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det tillsammans med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Dela äggen i gulor och vitor!
- Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
- Vispa grädden löst! Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten.
- Häll smeten i formen. Täck med plasfolie och låt stå i frysen minst 6 tim. Perfekt att kunna förbereda alltså! Dagen innan, eller många dagar innan.. sånt gillar jag!
- Ta ut cheesecaken ca 15 min innan servering. Garnera med bär och vackra blad från citronmeliss.
![](https://dromgardsliv.se/wp-content/uploads/2021/07/03072021-IMG_8285-682x1024.jpg)
En ros på toppen är inte så tokigt heller, visst?
Varsågoda! Ett pangrecept på en helt magiskt god frozen cheesecake!
Senaste kommentarer