Att göra det stora av det lilla, det är bland det bästa vi vet.

Vi skämmer inte bort barnen med pengadyra fräserier och hittepå, inte oss själva heller för den delen. Det vet ni. Vi saknar det heller inte. Fräsigt för oss, är att en helt vanlig måndag, ha tiden tillsammans att kunna packa stor fika- och matsäck, bädda hela fyrhjulingsvagnen full med täcken och kuddar och hjälmklädda ungar. Och dra iväg till skogs på äventyr.

Puttra iväg med tanken att bara vara, i stunden.

Vi ser om vi hittar några bär eller någon svamp, men huvudsaken vi får andas skog, fika och äta”.

Timmarna fick gå bäst dom ville, vi bosatte oss en eftermiddag och kväll i skogen. Avslutade med pyttipanna på hemäggen vi fått av MammaMormor och PappaMorfar och norrländsk falukorv förstås.

Stormköket jag och mannen fick i 30-årspresent av Lillis och Lillsvågge, var helt ypperligt och ordnade oss middag i ett nafs.

Innan himlen började dra ihop sig och spänningen var oliiiidlig om vi skulle hinna äta innan regnet kom, men se det gjorde vi. Mätta, nöjda och trötta puttrade vi hemåt igen. Med inte så mycket som en halv gul kantarell, men blåbär och några stora, stora Karl-Johan-svampar. Framförallt, fem själar tankade till bredden med skogsluft, äventyr och dyrbar tillsammanstid.

Fy farao, vad härligt det var!

Idag har vi här hemma förstås roat oss med att bland annat baka blåbärskaka av bären vi fann. Väldans gott! Påminner även er om det goda, goda receptet.. en långpannekaka med blåbär och kardemumma. Perfekt att fylla frysen med nu till sensommaren och tidighöstens fikor! HÄR finns receptet.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4