God morgon aprilmåndag!

Vaknar till sol. Möter lyxen av en lugn frukostmorgon med alla barnen. Skickade sedan iväg en lillvän med nya vårskor, taggad på skola efter ett extralångt påsklov. ”Pappataxin” fick skjutsa idag. Då kunde vi andra ta det vidare lugnt. Sörpla kaffe och amma. Sova ner bäbis under äppelträdet och göra morgon hos hästarna. Fylla stora badkaret med vatten, servera foder och klappa pälsmjuka bogar. Jag har en effektiv morgon och gillar känslan. Just stuvat undan påskpinalerna, hivat iväg påskris och hunnit ut till Gårdshuset med allas vintervarma handskar, mössor osv.

Påsklovet var som en lång salig dröm. Jag är både energifylld och trött på samma gång idag. Framförallt varm ihjärtat.

Livets härligaste påsklovsvecka. Inget stordådigt för världen utanför… men för oss här på gamla gården i norr var den guld värd. Att få må gott, tillsammans. Serveras vårvarma dagar på rad. Där vi knappt nuddat inne mer än nödvändigt utan levt ute från morgon till kväll. Träffa människor vi tycker om. Äta ute. Fika massor. Jobba på med blomsterodlingen. Höra hammarslagen från barnens kojbyggande i stora tallen. Känna doften av solvarm barbacke. Storkna av gulligsynen när lillminsting gjorde gungapremiär. Känna pulsen ticka, när jag kutade fram med densamme nerbäddad i springvagnen. Somna och vakna, med hoppet, tryggheten och tacksamheten i hjärtat. Finns det ens något härligare? Inte i mina ögon.

Några små glimtar från ovan beskrivna sanna drömvecka!

Påsklovsfirare. Blir så nostalgisk av både kojbygge och första spadtagen i äntligen tinad sandlådesand. Och för att inte tala om känslan att öppna lekstugedörren för första gången om våren. Sånt jag uppskattade som liten.. och nu får vara med och njuta av genom mina barn. Dröm.

Vårfika! Älskar att servera småungarna gofika. Känner mig väldans bullmammig och njuter löjligt mycket av det.

Jodå. Nog jäklades det också en del. Men det hör ju livet till, eller hur? Huvudsaken liven mår väl, då klaras krångel av med gott mod. En Pelle-traktor som längtar efter skruvande. Det är lera så det knappt går att ta sig in i hästhagen. En traktornyckel gick av… En tvättmaskin som gick sönder, igen!! .. tvätt som fullkomligt vällde ut från tvättstugan och ut i köket. Juni berättade en dag för sin mormor att ”Mormor, du sa se hur mycket tvätt vi har hemma nu!” ..haha! .. men sånt där, det är lyxprobem, ju! Det löser sig. Tvätten är tvättad i provisoriskt lagad maskin och förhoppningsvis anländer en ny högt älskad familjemedlem inom kort.. en tvättmaskin i en fyrbarnsfamilj, det behövs liksom!

Vi har struntat i såna där krångelgrejer och fokuserat på annat. Gungpremiär, till exempel. Och träffat kompisar, både här hos oss och på vift. Dagen när vi var hos vännerna och dom till och med bakat tårta för att vi skulle fira in våren. Sicken höjdare! Eller kusinkalaset ute vid havet. Eller dagarna när jämngamla kusingänget lekt här hos oss, timme efter timme.. lekarna bara avlöser varandra och vips blev fikadejt en middagsdate med tillhörande päron. NJUTBART!

Jag ”superjobbade” också. Denna gång för Rituals. Ett samarbete på instagram. Där vi kampanjade för deras ”refillprodukter”, så fantastiskt bra grej. Spar på pengar och spar på miljön. Genom att köpa refill till din orginalförpackning istället för alltsammans nytt varje gång innehållet tar slut. Genialiskt!

Energitankande stunder i bild. Svettig efter löptur med slumrande bäbis, till vänster. Till höger? – Mitt i hästande.. Brandispappan har haft jour, extra långa ryktstunder och motionernade ute på lägdan är därför extra ypperligt.. går det larm hinner ändå M iväg snabbt ner på brandstationen. 6 minuter har brandmännen på sig innan dom ska vara redo att köra iväg med brandbilarna…

Gårdens ivrigaste byggprojekt just nu! Trädkojan. Vansinnigt gulligt.

Sparar denna vårvarma påsklovsvecka djupt i hjärteasken.

Önskeplaner för vecka 17!

-Njuta den allra sista veckan i april! Dag för dag. En utav årets favorittider pågår.

-Skola om! Jo, jo.. en sisådär 300 småplantor är ännu ej omskolade. Då är vi ändå en bra bit på väg.. men vi har så trevligt i detta jag och barnen att det bara känns kul, än så länge.

-Baka bullar! .. förra veckan hade aaaalldeles för fint väder för att hålla mig inne för något dylikt. Men nu bara måste jag, det är skolans vårsoaré om ett par dagar och små fat med fika ska finnas. Inte klokt ändå, för 8 år sedan, var vi på denna vårsoaré med vår förstfödde, lillbebben S.. och lyssnade på kusinerna som sjöng och spelade. Nu går vi dit, som päron till vårt eget skolbarn… med tre småsyskon i sällskap dessutom. Samma evenemang som byaskolan ordnade när den skäggige var liten och gick på skolan som S går på nu.. livet livet livet.. och den där tiden.. förundrande, minst sagt.

-Fira älskade familjemedlemmar på deras födelsedagar!

-Superjobba! … Det är fantastiskt roligt att kunna kombinera älskade HemmaMammalivet med foto- och skrivåtaganden här hemifrån. Ett älskat extraknäck! Med fyra småbarn att ta hand om, så behövs det några framtrollade superkrafter för att få ihop det också.. så vi kan kalla det hela att Superjobba. Jag och M teamar på alla fronter, inget skulle fungera så väl om inte vi var så överens, tror jag. Tacksam för min allt-och-lite-till-skäggige.

Fira valborg!

….

Nu har jag en ivrig tre-snart-fyraåring som vill gå ut och fortsätta omskolandet, inte mig emot. Vi hörs mer under veckan! Ta hand om er, allt vad ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4