Inne möter ute, mer och mer. Varmaste dagarna kan ytterdörren stå öppen.

Den allra sista snön, längst längst nere på gården, håller på att smälta bort. Det är dom allra sista dagarna i april. Fåglarna kvittrar så mycket att jag inte ens, i år heller, tänker försöka lära mig vem som låter hur. ”Bofink, koltrast, talgoxe..”… svarar jag på mina egna fågelfrågor och är nöjd så. Vackert låter gänget, i alla fall. Första skränande fiskmåsarna för våren, är bland favoritlätena. Påminner mig om barndomens sommarlovsmorgnar i sommarstugan när Morbror S och Pappa varit ute till morgonen och tagit upp strömmingsnäten och det nere på bryggan både stank fisk och lät som fiskmåsarnas största fest, samtidigt.

Tider, det!

Nu möter jag ännu en vår i livet. Lika förundrande varje år, tycker jag. Med Lillminsting upplever vi saker för första gången och det är så bedårande hela alltet. Livets första vår, liksom.

Vi vaknar av ljuset. Hästarna snoozar utanför fönstren i värmande morgonsolen. Katterna kommer in i ottan efter nattens jakt. Vårbruk och trädgårdssysslor, finns i massor. Och det bubblar i kropparna av vilja och iver.

Just nu är vi mitt i detta när det gäller blomsterodlingens framfart för detta år.. omskolning!

…Jag VÄGRAR erkänna att vi sått lite för mycket jag och barnen. Kan det bli för mycket? Hm… låt säga att tiden känns lite knapp för att hinna med. Men, vi tar det som det kommer. I ett gäng byttor har vi i alla fall haft sinnesnärvaro att så lite glesare, så dom kanske vi rent av skiter i att skola om. Men när det ser ut såhär, som smärre små gröna skogar.. då behövs det skolas.

Den tätaste ”plantskogen” ni ser här, är lejongap. Tar då små tussar och sätter i småkrukor. Planterar sedan, när frostrisk är över, ut i rabatterna/blomsterbäddarna i små gäng istället för en och en. Det sparar mig tid och blir dessutom väldigt fint sedan, med små fång av lejongap!

Zinnia ser ni här. Fyller småkrukor med god planteringsjord. Hasselfors eller granngårdens egna (obetald reklam). Gör ett litet hål med fingret, duttar i lite vatten och sen i med pytteplantan..

Kruka för kruka. Planta för planta. Meditativt.

Barnen leker sin egna omskolning intill. Bertil utbrast häromdagen vid en utav alla plantstunder;

”Mamma! Det här kommer bli succé!” Älskling.

Bäbis hjälper också till på sitt vis. Det vill säga; sover långa stunder i vagnen..

.. påtar, rullar från mage till rygg hittan dittan, eller sitter med och tittar i mammas knä. Med ett hårt grepp om en egen gröpa-ur-plant-sked. Jag är mjuk som överkokt spagetti inombords. För just precis det här. Är att leva i en sann dröm. Min, alltså.

….

HÄR har ni ännu ett inlägg om omskolning. Bilder på hur jag skolar om rosenskära .. och toppar plantorna! ..(just det, ja..det är ju också bra att göra).

Må gott så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4