Det är måndag och här kommer Veckans Drömgårdsrapport i alldeles vanlig ordning.


Veckan som gick, fylldes med..

En jäktig måndag. Helt sonika en deadline för ett kampanj-jobb där både fotande, filmande, skrivande och utkast-inskick behövde ske på några knappa små timmar. Men puh, vi klarade det! Det var till kvällen mer än skönt att ta småbrorsorna i vagnen och tjava långpromenad när dom gjorde natt. Sen kunde veckan förflyta i härlig fart. Men ”köra ihop sig-stunder”, det hör till då och då, så är det bara. Vill inte byta vårt ”drömgårdsliv” tack vare alla våra ”bollar i luften”, mot något annat.

Tisdag. Och vi började vår-påta ute i trädgården. Jorden i bäddarna ser så fin ut. Bertil var så lycklig över att hitta daggmask efter daggmask. Själv, var jag salig över att få dela stunden, med honom.

Så blev det kottegruppsdag och någon laddade upp med en redig frukost. Samma visa varje vår, vi frågar oss ”var är hönsen!?”,… vi får se om vi gör slag i den saken någon gång… verkar trögt alltså..

Jag hade en stund med bara småbrorsorna hemma medan storasyskonen var på sina små skolor. Gott hade vi det alla på var våra håll! Att få börja dagen ute i hästhagen med sin ponny. Drömmorgon, ju.

HemmaMammalivet pågick. Med allt vad det innebär! Tacksam och lycklig exakt varje dag, för att jag får uppleva det… men okejdå, ibland önskade jag att jag kunde trolla till mig både lagad mat och diskad disk! 😉

.. men disken, vilken petitess. Jag får spendera dagarna med dessa, häftigaste småmänniskorna jag vet. Lill-Olof har börjat rulla runt i gåstolen och bara älskar det. Ständigt uppassad av något storasyskon. Här servar syrran med nya leksaker, då allt bara råkar hamna på golvet hela tiden, ni vet….

Till synes vackert väder, men jädrans vad det blåste spiken.. och stundvis även snöade. Pyssla och påta inne och fika bullfika, det passade gott då.

Lillvännen slumrade gott i vagnen, skrämde bort ännu en småttingbacill. Tappra lilla älskling, mamma har snart tappat räkningen på sjuksvängarna du haft sedan du föddes.. men du tar allt med ro, klunkar mjölk lite extra och sover bort skiten.

Och så blev det helg. Fredagsmysmiddag med farfars. Barnen fixade strösslet till glassen; la ett gäng marianne-karameller i en plastpåse och bankade med hammaren några gånger. Tjopp tjopp, världens godaste strössel!

Så blev det lördag. Pappan drog till sin far och påbörjade stora projektet som vi bokat in sedan länge och smått bävat inför; att byta koppling på gamla Pelle-traktorn. Bertil var lovad en stunds farmordate, så han följde med pappsen…som också drog med sig Lill-Olof som förmiddagssov i vagnen. Och jag drog med våra två fotbollsbarn på fotbollsträning. Känner ni logistiken?

När vi kom hem tände vi grillen, trotsade stormen, sökte lä och lunchade. Hästarna i sällis!

Helgens stora bestyr. Denna himla koppling på traktorn. Timme, efter timme, efter timme har Far och Son skruvat och grejat. Ja, faktiskt delat på gamla traktorn.. på lördagkvällen kunde vi jubla högt! .. och ett stycke älskling var väldans skitig där han tålmodigt stod och förklarade för barnen när dom undrade saker om hela alltet.

Söndagen var den där enligt oss perfekta varianten som ni läste om HÄR. Min lilla kolaböna där!

Tacksam känns som ett futtigt ord för en så fin vecka. Särskilt lycklig över att få avsluta veckan med en fyrklöver friska småungar att somna gott tillsammans med.. och att nu få ta oss ann en ny majvecka tillsammans. Varje dag. Är en gåva. <3

Önskeplaner för vecka 19

-Ta en dag i taget! Det ”pockar på” från alla håll och kanter, som alltid denna tid, men vi försöker ta det hela med så mycket ro vi kan. Det blir som härligast då! För kära nån, vilken alldeles sagolik tid det här är.

-Börja förbereda för hästarnas försommarbete! Kolla av stolp, tråd och mocka, mocka, mocka. Mycket skit har M och Pelle-traktor hållit undan under vintern, men i vanlig ordning behövs en redig för hand-mockning för att det ska kännas härligt och hygieniskt. Hela familjen är taggade, vi gör mockbestyret till ett familjeäventyr!

-Superjobba! .. blir så glad om ni väljer att uppskatta även dom poster som ni vet är betald reklam här hos oss. Tänk på, att jag aldrig någonsin tipsar om saker om det inte är så att jag gillar företaget i fråga till 100 %. Känn er alltid trygga. Och, förstå att tiden jag lägger på ord och bilder emellan alla samarbeten, faktiskt behöver värdesättas/betalas för att jag ska ha möjlighet att fortsätta med denna lilla drömgårdslivs-bubbla. Det görs genom betalda samarbeten, vilka inte kostar er något men det betyder jättemycket för mig om ni är villiga att stötta med ett hjärta eller så, även på dessa poster.. som ju främst är på instagram. Denna vecka kommer ni att få en strålande rabattkod också, som är helt perfekt inför sommaren. Jag hojtar till när det är dags!

-Göra det allra, allra sista med omskolandet av småplanten. Sen är det tusan några lugnare veckor med blomsterodlingen, ”bara vattna och hålla efter”.. vilket faktiskt tar sin lilla dagliga stund, bara det. Men alltså, sicken dröm att få ha en egen liten blomsterodling, ju! Jag är så tacksam för det.

Feja och greja inför helgens höjdpunkt!

Lill-Olof dop! <3 Lillhjärtat. Är så kär i honom att jag går av. Och jag knäpper händerna hårt för att alla ska få hålla sig friska nu, åtminstone en vecka… så att dop-planen kan få fullföljas, det skulle kännas så himla fint. Håll gärna en tumme för honom och oss andra!

Pappan kutade under tiden jag lagade middag. Nu är det min tur att bädda ner lilla bäbisen i vagnen och gå en majvacker kvällspromenad medan han nattar storasyskonen. Teamwork, dag för dag. <3

Önskar er alla en god majvecka, ta hand om er, allt vad ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4