Nu har det hunnit bli nästan midnatt, men jag är inte trött och majnatten är så himla vacker. Ännu är det måndag och jag vill sammanfatta veckan som gått. Vi kikar på några glimtar!

Veckan som gick, fylldes med;

Veckans första dag. Ett par puréer kokades och lillminsting fick börja lunch-smaka lite. Vi tar det väldans vackert, i lugn takt, även med denna lillunge.

Inflytt i Lilla Växthuset. ”Fy” farao, så njutbart! Jag hade sedan kramp i vaderna efter att ha sprungit uppför trappan, kånkat ner kartong efter kartong… tror tusan jag ska räkna all plant i år!

Vi kampanjade för Verums sommarnyhet, Verumfil Päron. Så god!! Lovar. Smaka!

Jag hade väldigt sömnigt sällskap under springandet!

Äntligen äntligen äntligen kunde vi checka av ”Mocka hästhagarna” på långa vår-listan.. visst bara viill man lyfta upp dom där två skithögarna där rakt fram!! ”Men Emmeli, det äär ingen salsgolv…<3 ”, sa M gång på gång…

Lite väl proppfulla veckor, med mycket ”på alla fronter” har vi haft.. så puss och välkommen långhelg sa vi. Peppade på att få greja hemma med sånt vi längtat efter..

Trädgårdsarbeta! Rosorna blev klippta och alla rabatter förberedda för sommarens planterande. Jag har slitit i timtals senaste veckorna med att rensa i köksträdgården också. Har ryckt så mycket kvickrot att jag trodde jag dragit på mig en överansträngning, haha

Vi fikade under stora björken i ”mammas hammock”. Och Bertil hjälpte mig att börja med utplanteringen… det är som att vi har vår egna lilla lilla plantaffär där inne i växthuset.

Vi firade en älskad Faster-Syster-Svägga <3

Vi tog hand om våra älskade hästar. Och barnen red. Såna nyp mig i armen-stunder.

Planterade och planterade..

Vi fick en liljekonvaljbukett av gullegrannen vår. Doftar sagolikt! Och gav mig orka att städa hemmet.

Tjoho! Markduk hamnade på plats i gångarna och ny bark. Mina fyra favoritpojkar fixade.

Och av få avsluta veckan med den HÄR Morsdagen.. känner mig bortskämd på livet.

En hektisk majmånad har det varit, minst sagt. Hektisk och också väldigt mycket god. Så sakteliga börjar vi känna små andrum här och där nu, och det är så skönt. Vi kikar på önskeplanerna för nya veckan!

Önskeplaner för vecka 22

-Njuta det allra sista av maj.. för att sedan omfamna den vackraste månaden jag vet. Dofta på syrénen som just börjat slå ut, plocka liljekonvaljer, springa och promenera bland skönt grönt. Njuta synen av gullungar som susar iväg utför lillvägen på sina cyklar.

-Hästpojkarna ska få fina sommarfötter! -check på den redan idag! Ni som hängt med oss på instagram (@dromgardsliv) ni vet.

-Födelsedagsfixa! Baka och knåpa med små presenter.

-Såpskura stora bron! ..som jag aldrig hann förra veckan. Lilltrappen hanns med, hurra! Men nu är jag så längtig efter att få det somrigt på bron.. bort med fläckig, lerig, stökig bro.

-Fortsätta utplantering!

-Ha lek- och arbetsdag hos vännerna!

-Så! sallad, spenat, sockerärter, ringblommor, morötter…

-Njuta ännu en långhelg!

Önskar er ett gott majavslut och en fin junistart. Ta ha hand om er, allt vad ni bara kan, så hörs vi snart igen!


Emmeli
G-VMBJT57ZE4