Hej kompisar!

Det känns som att jag säger det varje vecka, ”intensiva tider råder, livet susar, varje dag är ett liv”... osv. Men..

Det. Är. Så. Intensivt. Livet, just nu.

Haha! Kära hjärtanes, alltså! Våren och försommaren är ivrigare än någon annan tid på året. Vi åker med, har så mycket gott för oss… det är jag, den skäggige och lilla gänget, fyrklövern ungar.. vi kallar oss Team Drömgården. För är man lika många som i ett halvt fotbollslag, då är det tusan teamwork som behövs, på hög nivå.

Undra om barnen kommer minnas det här, tänker jag för mig själv? Deras somriga småttingliv.. Hur vi arbetade i massor ute på gården? Åt frukost alldeles intill hästhagen? Sådde frön i jorden? Susade till vännerna på lekande arbetsdag? spelade piano, trummor och sjöng tillsammans under det rivigaste åskovädret vi vuxna kan minnas? Somnade, precis hela familjen, tillsammans i ett och samma rum, härsan tvärsan. Varma, trygga.

Av entusiasmen att döma så verkar det som om vi alla trivs i detta leverne, i alla fall. ”Pappa, du får INTE åka ner på lägdan och dra upp hagstolp utan mig när jag har somnat, lovar du!?”. ..”Mamma? När ska vi ha många höbalar igen och åka sådär på vagnen och fika och leka?”..

Om dom minns bestyren sedan eller ej, det får vi se. Men i hjärtat, känns det mer än häftigt att få ge dom detta lantliv.

Det är lov att bli trötta som småttingpäron ibland också, helt klart. Men värt det tusen gånger om, det är det.

Nåväl, nu kikar vi på några glimtar från veckan som gick, tycker jag!

Veckan började ju minst sagt knepigt med ormbettet… det var ett gyckel vi verkligen inte hade tid med ju!! Gott att komma hem, till lugna gatan och blommande syréner. Men fy farao vad det värkt i handen, veckan lång faktiskt.. och gör så ännu. ”Någon” har matat på i alla fall… klok som en bok, jag vet.

Vi satte pärer med MammaMormor och PappaMorfar. Förskräckligt mysigt.

Det kalasbakades och firades 4-årsdag.

Vi njöt av vackra junidagar. Soligt. Jättevarmt. Småkyligt. Blåsigt. Regnigt. Åska. Grönaste grönt. Blåaste blått.

Jag var ”överallt”. Sommarstädade en sal här, putsade ett gäng fönster där, planterade i några byttor här, tvättade en hop tvättar där.. som en uppskruvad duracellkanin denna tid på året. Som dessutom tror att jag kan vara uppe sent, natt efter natt.. och ändå kliva upp i tid om morgonen.

.. men till sist börjar marken svaja och mamman har gjort sig grön av trötthet. Då behövs vila. Så, då vilade vi. Sen var det på´t igen!

Stryka finskjortor, plocka frökenblommor, skriva små korten, …. och njuta ljuvligaste skolavslutningen.

Fira sommarlov, med glass i strut tillsammans med kusinerna.

Ladda batterierna, med löpturer! ”jag stannar och handlar på vägen hem”… älskade springvagn. Världens bästa barnvagn.

Finfredag. Två familjer som värderar mycket lika. Tillsammanslediga fredagar. Så gott. Vi möttes upp. Papporna snickrade tillsammans. Vi mammor hann äntligen prata i kapp livet. Barnen lekte, non-stop. Bertilen fick bjuda på lite kalasigt fika mitt på hållet också. Lillvännen så nöjd.

Helgen fylldes sedan till bredden med ditt och datt. M lagade balvagnen.

Vi hade älskade kusin här på lunch och Lill-Olof gosade gott i famnen där.

Bertil pysslade grattis-kort till sin älskade Farfar som vi firade. Skrållan rådde inte riktigt på det där tunga, ”Lilla paketet”.. haha!

Det blev veckans sista dag och jag vaknade i ottan. Kände mig pigg och utsövd (lyxkänsla!) och bara knatade raka spåret efter morgonamningen, ut till växthuset. Nu skulle den armade, stackars planten få komma ner i jorden.. och jag planterade, planterade och planterade.. timme efter timme…

Men åskovädret drog in och några timmar försvann till annat. Som det där; bara spela, av hjärtats fröjd. Lillminsting satt i pappans knä och trummade eller storögd lyssnande nedanför. Åska är iinte min favorit. Men det blev till något gemytligt.. ja tusan, en sån där stund jag alltid vill minnas.

… och nu är vår allra första Sommarlovsvecka här!

Önskeplaner för vecka 24

-Sommarlovsnjuta tillsammans med barnen!

-Gå med småbrorsorna på bvc!

-Odlingspåta! Plantera ner det allra, allra sista i bäddarna. Och så dom allra sista fröna. Vi är så nära nu!

-Plantera tomaterna i växthuset!

-Vara fotbollspäron! Träningar, matcher, kioskande, osv.

-Fortsätta Sommarstädandet! .. jag tar en liten bit i taget, när och om det passar.

-Födelsedagsfixa! .. nej det är iiingen hejd på kalasen denna vår och försommar!

-Fylla junihelgen med konfirmationskalas, efterlängtat vännerbesök. Och annat.

Så många önskeplaner. Men vi tar en dag i taget. En sak i sänder. Nyper mig i armen. Som får vara med på alltihopet. Varje dag. Är en gåva.

Önskar er alla en vacker och hjärtegod junivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4