Hej i måndagen alla ni som kikar in här så tålmodigt!

Vad himla glad jag är för att ni fortsätter följa och peppa oss ”drömgårdare”, i ur och skur!

..än pågår det sommarlov för fullt för mig och barnen och vi utflyktar och har oss så det är väldans lite datortid just nu, hoppas att ni har överseende med få blogginlägg just nu! <3

Men just just nu, så tar vi en liten Drömgårdsrapport, vetja!

Sommarlov för småttingar och hemmamammande för morsan. Pappan tillbaka på både arbete och rivstart med brandisjour samtidigt också, så har senaste veckan sett ut. Och ja, då är det helt sonika jag och barnen som hänger tillsammans till max. Vi har roat oss med en hel massa mys om dagarna, förskräckligt lyxigt att få fylla dagarna så. Bad i lillsjön till exempel! Evigt tacksam för vårt lilla, ganska så stora, gäng. Att få dela dagarna med dom är det bästa jag vet!

Och se så pärlandet levererar! Det här durkslaget är ett endaste kål. Så himla roligt!

Vi firade livet, så lyckliga över att få vara friska, kunna njuta till fullo av varma augustidagar. Extra mysiga blir kvällarna också, när pappan kommit hem från jobbet och truppen är samlad. Flera av kvällarna lagade vi lite extra gott, så härligt att känna lite matlagningsinspiration igen efter veckor med frånvaro på den fronten. En kväll bjöd vi upp fingrannen på middag också. Spontant är härligt!

En dag drog vi till skogs, barnen och jag. Lekande, fikande, en slumrande bebbe och en hink ”drottningblandning” till vinterns smoothies blev det av alltihopa. Vi har plockat drygt 30 liter hallon.. så nu hade jag tänkt att det baara skulle bli blåbär.. men det var stört omöjligt att helt låta bli hallonen, för vilket hallonår vi har här i år!

En dag åkte vi på ”semester”. Till Mormor och Morfar, lyxigt på alla sätt. Här är B nybadad och redo för ”Morfars pommes” till lunch.

Så blev det en hel massa blomsterplock. Jag är lika pirrig i magen varje gång blomstervagnen fylls och blir lika tokglad varje gång någon av er grabbar en bunt, för kul!

Vardagsbestyr, i massor förstås! Disk, tvätt och städ, här precis som hos er alla andra.

Här närmast i bild ser ni den där blöjrumpans favoritlåda. Går under namnet ”Låda 4”. Det är ”Olofs låda”. Där kan han stå låånga stunder (med bäbismått mätt) och påta och greja, bara bland en massa ofarliga prylar och i precis lämplig höjd för honom. Men får han välja, då är diskmaskinen det absolut roligaste, haha!

Törs jag säga att den där lilla niomånadersbebben tagit sina första steg nu också, kära nån, min lilla bäbis…

Vi havsbadade och fikade gott!

Tussekatten satt sömnig i köksfönstret.

Njutit av odlingarna var endaste dag.

Så blev det fredagkväll och ena lillungen önskade fredagsmys på detta vis; ”sånt där rid-fredagsmys, mamma”.. såklart det blev det.

Jag har svårt att ta in hur drömmigt det faktiskt är.. drömmigt för hon som varit häst-toka sedan 1990 och nu äger egna hästar att dela med sin skäggige och sina barn. Det är så stort att ja, det liksom sköljer över mig ibland. Att det är på riktigt, liksom. Som med mycket annat, ska tilläggas. ”Låtsasvuxna”, brukar M och jag säga att vi känner oss som ibland, till exempel… ”dom där fyra små barnen, är inte dom liksom bara vår bästisar!? Är VI deras mamma och pappa!?”

En god lördagsfrukost. Smörstekta kantareller på hårdbrödmackan. Och hallonsylt på gröten.

Vi fyllde helgen med allt möjligt. Tänk att den där omålade halvan av köksträdgårdens staket äntligen blev målat. S och B var så tålmodiga en lång, lång stund.. sen pös dom en sväng till farmor och farfar, tillsammans med syrran, och hade det trevligt. Kvar blev M och jag och en sovande bäbis. Vi målade och målade. Och ingen av oss kunde komma ihåg när vi hade en sån barnvaktsstund senast.. lyxigt för oss alla, mao!

Till kvällen pysslade vi om lilla trion lite extra, nu skulle det bli spa. Så otroligt uppskattat, så det tipsar vi vidare om.. gänget satt stilla rekordlänge! 😉 .. fyllde på med varmt vatten åt dom i flera omgångar, medan det spisades ”spa-ig musik”, mumsades chips, godis och sörplades loka crush. Njutande små, det bästa!

Så blev det veckans sista dag. Ikran fick både hovvård och dagens gallring av morötter. Och ett skönt träningspass ute på lägdan med sin människa, medan jag tog alla barnen och åkte på fotboll.. matcher för störst och näst störst.. fullt påhejade av Morfars, Moster, Morsan och småsyskon. <3

Så gott att komma hem till gården igen sedan efter den varma fotbollseftermiddagen. Kunde ej se mig mätt på det nymålade staketet.. eller på alla fluffiga vallmo som finns i köksträdgården nu. Vi somnade mer än gott till kvällen, efter en välfylld vecka.. där varje dag fyllts med liv. Som alltid, kan inte några bilder och ord beskriva allt, men det vet ju kloka ni redan!

Nu önskar jag er och oss ännu en himla härlig augustivecka! Vi fortsätter sommarlova oss, jag smygjobbar utimellan men pysslar om kids allra mest. Tar en dag i taget. Vi hittar på mys, ska försöka skörda lite ditt och datt och förstås fyller vi blomstervagnen närmare helgen!

Ta hand om er, precis som vanligt; allt vad ni bara kan! Så hoppas jag att vi hörs alldeles snart igen!Emmeli
G-VMBJT57ZE4